Προσωρινά ελεύθεροι ο αστυνομικός και η σύντροφός του που συνελήφθησαν

O 41χρονος αστυνομικός είχε πάει την Κυριακή 5/12) από τους Κήπους εκδρομή στην Τουρκία, μαζί με τη σύντροφό του. Τη Δευτέρα 6/12 έγινε γνωστό ότι τον συνέλαβαν οι Τούρκοι, και ισχυρίζονται από την τουρκική πλευρά ότι κινούταν σε απαγορευμένη περιοχή, ενώ μαζί του συνέλαβαν και την γυναίκα που ήταν μαζί του, η οποία είναι από τις Φέρες.
Σύμφωνα με το Evros-news.gr, το υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε τον χειρισμό του θέματος και τις επαφές με τις τουρκικές αρχές, μέσω της Πρεσβείας και των Προξενείων μας σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη.Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, οι τουρκικές αρχές τηλεφώνησαν σε συγγενή του αστυνομικού και στο Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη ενημερώνοντας για τη σύλληψη του 41χρονου.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, «ο 41χρονος αστυνομικός πήγε με το αυτοκίνητό του στην Αδριανούπολη με την κοπέλα του για τουρισμό και συνελήφθη από τη χωροφυλακή με την αιτιολογία ότι εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη με το GPS του ανοιχτό».

«Ταξιδεύοντας με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μπήκε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Doyran, απέναντι από την Παλαιά Σαγήνη, στην τουρκική πλευρά του Έβρου. “Ο (…) και η κοπέλα του, που συνελήφθησαν από την τουρκική χωροφυλακή, οδηγήθηκαν στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάν. Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Γενική Εισαγγελία του Κεσάν, ερευνήθηκαν τα κινητά τηλέφωνα του Έλληνα αστυνομικού και της κοπέλας. Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη», υποστηρίζουν.