Προστασία πρώτης κατοικίας: “Κλειδί” τα εισοδηματικά κριτήρια (video)

[ad_1]

Ερωτήματα όπως «ταβάνι με κριτήρια ή για όλους»,  για το» πόσα χρόνια» θα επιδοτείται κάθε δανειολήπτης , όπως και το αν θα ξαναμπούν στη διαδικασία ή θα πάνε δικαστικά όσοι έχουν κάνει «ήδη αίτηση με βάσει το νόμο Κατσέλη» (που ισχύει ως τέλη Φεβρουαρίου) συνοδεύουν την ανακοίνωση για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν κυβέρνηση και τραπεζίτες για την προστασία της πρώτης κατοικίας .  ‘Οπως επισημάνθηκε, μένει να γίνει η τελική διαπραγμάτευση με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, για την τελική ενημέρωση.

Το εισοδηματικό κριτήριο θα λειτουργήσει διπλά δηλαδή  και ως κριτήριο ένταξης στην πλατφόρμα που θα ανοίξει για τη νέα ρύθμιση, αλλά και για την επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ή όχι. Βασικά κριτήρια θα αποτελούν το ύψος του υπόλοιπου δανεισμού του οφειλέτη και η αντικειμενική αξία του ακινήτου. Οι ρυθμίσεις των δανείων του νέου νόμου θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, διασφαλίζοντας το βιώσιμο και αδιάβλητο της διαδικασίας.
 Παράδειγμα δόσης και επιδότησης για δάνειο 100.000
Μείωση επιτοκίου από 3% στο 2%
Αύξηση διάρκειας του δανείου μέχρι και 25 χρόνια
Η υπό προϋποθέσεις  επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό αν πληρούνται εισοδηματικά κριτήρια μπορεί να φτάνει στα 123 ευρώ (στο παράδειγμα των 691 ευρώ πριν από τη νέα ρύθμιση)
κούρεμα, με προϋπόθεση το ύψος του δανείου να υπερβαίνει το 120% της αξίας του ακινήτου
Τα κριτήρια:
Αντικειμενική αξία ακινήτου στα 250.000 ενώ μένει να διευκρινιστεί αν κλιμακώνεται με βάση την οικογενειακή κατάσταση
Υπόλοιπο δανείου έως 130.000 ευρώ
Εισόδημα:
12.000 εργένη21.000 ευρώ για παντρεμένο5.000 για κάθε  παιδί
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Θάνος ΤσίροςΣχετική είδηση:Συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζιτών για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τα κόκκινα δάνεια
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]