Προκλητικός Ερντογάν από τα κατεχόμενα: «Δύο ξεχωριστοί λαοί, δύο ξεχωριστά κράτη»

25

Προκλητικός Ερντογάν από τα κατεχόμενα: «Δύο ξεχωριστοί λαοί, δύο ξεχωριστά κράτη»
Στο Βαρώσι ξεκινά μια νέα περίοδος προς όφελος όλων, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την προκλητική του επίσκεψη στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Οσοι ενοχλούνται με τις εξελίξεις αναπτύσσουν το αφήγημα του θύματος, πρόσθεσε.

«Στο Κυπριακό ένα είναι το θύμα κι αυτό τα δικαιώματα των Τ/κ που έυχαν σφετερισμού και δεν λαμβάνονται υπόψη εδώ και χρόνια. Στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε νέα θύματα, αλλά να ανοίξουμε το Βαρώσι για όλους», είπε.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ομιλία του στους εορτασμούς για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι 83 εκ. Τούρκων αδερφών γιορτάζουν με τους Τ/κ την επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους και πως οι σημαίες της ημισελήνου δείχνουν «το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η εθνική μας υπόθεση».

“Θα οικοδομήσουμε ένα ειρηνικό μέλλον μαζί, χωρίς να ξεχνάμε τον πόνο που έχουμε υποστεί για χάρη της ανεξαρτησίας” πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν και ανέφερε πως τα πολιτικά προβλήματα συνεχίζονται στην Κύπρο, που ξανακέρδισε τη σταθερότητα μετά την «ειρηνευτική επιχείρηση» του 1974, η οποία ακολούθησε “τις αυξημένες επιθέσεις και τα εγκλήματα των Ε/κ|, όπως ισχυρίστηκε.