Προεκλογικού χαρακτήρα το πακέτο μέτρων που ανακοινώνει η κυβέρνηση

[ad_1]

Από τα πρώτα μελήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ θα είναι να ξαναδεί με τους δανειστές το θέμα των υπερπλεονασμάτων, επεσήμανε ο βουλευτής και αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ. Θεόδωρος Φορτσάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Αναφορικά με το νέο πακέτο μέτρων/ελαφρύνσεων που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση ο κ. Φορτσάκης είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα μέτρα και πως θα έχουν χαρακτήρα προεκλογικό και θα είναι μικροενισχύσεις.
Σε ό,τι αφορά το Νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις επεσήμανε : “Από καιρό έπρεπε να είχε εφαρμοστεί μια σειρά μέτρων για την ανακούφιση των συμπολιτών μας . Η ρύθμιση των 120 δόσεων έπρεπε να αφορά το σύνολο των οφειλών του πολίτη, να είναι μία «λύση πακέτο». Υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός κακοπληρωτών. Πρέπει να ληφθούν υπόψη και να διαχωριστούν. «Ναι» στη ρύθμιση, αλλά θα θέλαμε να ήταν καλύτερη και πιο αποτελεσματική».
Αναφορικά με την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση, επεσήμανε πως «λυπάμαι που ο πρωθυπουργός την μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης, γιατί η ΝΔ την κατέθεσε εναντίον του υπουργού Υγείας, που παρουσίασε σκαιά συμπεριφορά εις βάρος ενός ευρωβουλευτή ΑΜΕΑ, του κ. Κυμπορόπουλου. Ατυχής η επιλογή του πρωθυπουργού να ταυτιστεί με τον κ. Πολάκη».
Τόνισε επίσης ότι τον ανησυχεί η κατάσταση στη Τουρκία και πως κατοχυρώνουν την Ελλάδα και τα ελληνικά δικαιώματα οι διεθνείς συμμαχίες μας, ενώ σημείωσε πως οι ενεργειακοί δρόμοι πρέπει να είναι δρόμοι φιλίας με τους γείτονές μας, αλλά δεν πρέπει να τους φοβόμαστε.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]