Τετάρτη, 18 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
«Σπίτι μου 2»: Προχωρά η εκταμίευση των δανείων
Βορίδης για μεταναστευτικό: Όχι σε στρατηγική επιβράβευσης και νομιμοποίησης αυτού που παρανόμως βρίσκεται εδώ
Μέτρο 23: Παράταση στις αιτήσεις
Μητσοτάκης στη ΝΔ: Πάμε για την τρίτη τετραετία με σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε»
Έρχονται αναδρομικά για τους συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν έως 3.751 ευρώ
Γεραπετρίτης: Η τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ του Κατάρ
Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά 70.000 συνταξιούχων – Ποσά ως 8.500 ευρώ
Νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Σκρέκας – «Είμαστε ένα κόμμα ανοικτό σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα»
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
Μητσοτάκης: Ομιλία στη Βουλή θα δώσει αύριο στα πλαίσια της Προανακριτικής
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Προβληματισμοί για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας – Ανησυχεί και η Ιαπωνία

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Η Κίνα ίσως να μην έχει πια συμφέρον να συνεχίσει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, καθώς δεν βλέπει «ειλικρίνεια» εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά μόνο επιθετικές κινήσεις.
Αυτό επισημαίνουν κρατικά κινεζικά ΜΜΕ, στον απόηχο της απόφασης του Λευκού Οίκου να εντείνει την πίεση προς την Κίνα αποκλείοντας από την αμερικανική αγορά τη Huawei.
Ενώ τα μέτρα σε βάρος της Huawei εφαρμόζονται ήδη, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι θα επισκεφθεί σύντομα την Κίνα για περισσότερες εμπορικές συνομιλίες.
Η προοπτική περαιτέρω διαπραγματεύσεων ετέθη εν αμφιβόλω αφού οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε εκατέρωθεν αύξηση δασμών.
Ο Τραμπ άμβλυνε τη ρητορική του για το εμπόριο την Τρίτη και επέμεινε ότι οι συνομιλίες δεν έχουν καταρρεύσει. Ανακοίνωσε επίσης τα σχέδια να συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) στην Ιαπωνία τον επόμενο μήνα.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ σε ερώτηση για το εάν ο Τραμπ και ο Σι πρέπει να συναντηθούν για να επιλυθεί η εμπορική διαμάχη, δήλωσε ότι αυτό δεν ισχύει. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι δεν έχει ενημέρωση αναφορικά με ενδεχόμενη επίσκεψη αμερικανικής εμπορικής αντιπροσωπείας στην Κίνα.
Καθώς την περασμένη εβδομάδα καθυστέρησαν οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, οι ΗΠΑ κλιμάκωσαν τις πιέσεις αυξάνοντας τους δασμούς στο 25% από το 10% σε μια λίστα κινεζικών εισαγωγών αξίας 200 δισεκ. δολαρίων.Η Κίνα ανταπάντησε με υψηλότερους δασμούς σε μια επικαιροποιημένη λίστα αμερικανικών προϊόντων αξίας 60 δισεκ. δολαρίων.
Ανησυχεί ο Ιάπωνας υπ. Οικονομικών
Η διαδικασία που άρχισε η κυβέρνηση των ΗΠΑ με στόχο να αποκλείσει την πρόσβαση στην αμερικανική αγορά της κινεζικής εταιρείας-κολοσσού των τηλεπικοινωνιών Huawei και να την εμποδίσει να αποκτά αμερικανική τεχνολογία ενδέχεται να πλήξει επίσης ιαπωνικές εταιρείες και να φρενάρει την οικονομική ανάπτυξη, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Τάρο Άσο.
«Υπάρχουν ιαπωνικές εταιρείες που προμηθεύουν τη Huawei» και «οι αλυσίδες εφοδιασμού είναι αλληλένδετες με περίπλοκους τρόπους», εξήγησε ο Άσο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Μέσω αυτών των αλυσίδων εφοδιασμού ενδέχεται να υπάρξουν άμεσες και έμμεσες συνέπειες για την Ιαπωνία», συμπλήρωσε.
Η αμερικανική κυβέρνηση προσέθεσε και επίσημα χθες Πέμπτη τη Huawei στη μαύρη λίστα και επέβαλε περιορισμούς που θα κάνουν σχεδόν αδύνατη οποιαδήποτε συναλλαγή του κινεζικού κολοσσού με αμερικανικές εταιρείες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΕμπορικόΙαπωνία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Με επεισόδια και διαδηλώσεις υποδέχθηκαν στη Νάπολη τον Μ. Σαλβίνι
Επόμενο άρθρο Ισχυρές καταιγίδες από το Ιόνιο μέχρι την Αττική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Σπίτι μου 2»: Προχωρά η εκταμίευση των δανείων
6 λεπτά ago
Βορίδης για μεταναστευτικό: Όχι σε στρατηγική επιβράβευσης και νομιμοποίησης αυτού που παρανόμως βρίσκεται εδώ
24 λεπτά ago
Μέτρο 23: Παράταση στις αιτήσεις
1 ώρα ago
Μητσοτάκης στη ΝΔ: Πάμε για την τρίτη τετραετία με σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε»
1 ώρα ago
Έρχονται αναδρομικά για τους συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν έως 3.751 ευρώ
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός – Τι απαντά η Αθήνα στους χάρτες της Άγκυρας

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ με την εσπευσμένη επιστροφή Τραμπ στην Ουάσινγκτον: «Δεν γύρισα για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό»

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?