Πράξη εισβολής στην ευρωπαϊκή ΑΟΖ το γεωτρύπανο της Τουρκίας

[ad_1]

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο, χαρακτήρισε πράξη εισβολής στην ευρωπαϊκή ΑΟΖ τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας με άξονα το γεωτρύπανο στην περιοχή της Κύπρου.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε ενεργοποίηση του διεθνούς παράγοντα προκειμένου να απαντήσει στην Τουρκία με όλα τα μέσα. Στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε για ιδιαίτερα κρίσιμη και επικίνδυνη κατάσταση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα. Για αυτό επιβάλλεται από την Ελλάδα να είναι προσεχτική και σοβαρή.
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση περί παροχής ψήφου εμπιστοσύνης ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να δώσει θετική ψήφο σε μια κυβέρνηση που παραχώρησε την Μακεδονία. Ωστόσο εξήγησε ότι θα υπερψηφίσει τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης τα οποία έχουν και την σφραγίδα των ΑΝΕΛ, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τις διακοπές του πρωθυπουργού σε κότερο ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνοντας ότι, όταν είσαι στη γέφυρα του «NOOR ONE» δεν μπορείς να μιλάς για κότερα.
Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν την Έλενα Κουντουρά να προηγείται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την πρώην υπουργό βασιλική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και πως είναι λογικό οι δημοσκοπήσεις να την εμφανίζουν πρώτη, αφού έχουν πάρει κονδύλια από την υπουργό για τουριστικές έρευνες. Χαρακτήρισε και την κ. Κουντουρά, αλλά και τον κ. Κουίκ δικό του λάθος.
Τέλος σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών υπογράμμισε τη σημασία των συνεργασιών και μίλησε για εθνική κυβέρνηση όπως και για την συμμετοχή του, σε σχήμα που θα βρίσκεται και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς τα άκρα που υπάρχουν σήμερα και στα δυο κόμματα.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]