Πομπέο: Μελετάμε τη νομική βάση για να χαρακτηρίσουμε την Μουσουλμανική Αδελφότητα ως τρομοκρατική οργάνωση

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε τη Δευτέρα ότι ήταν ένας από τους 8 νομοθέτες που παρουσίασαν ένα νομοσχέδιο στο Κογκρέσο καλώντας την πρώην κυβέρνηση των ΗΠΑ (διοίκηση του Προέδρου Obama) να συμπεριλάβει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στον κατάλογο τρομοκρατών.

Ο Πομπέο και η συνολική απάντησή του σε μια ερώτηση σχετικά με το αν η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει αυτό το βήμα προς το παρόν, κατά τη διάρκεια διάσκεψης με τον ίδρυμα Hoover στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, δήλωσε ότι η σημερινή διοίκηση (η διοίκηση του Προέδρου Donald Trump) εξακολουθεί να εξετάζει αυτό το θέμα και να αξιολογεί το βήμα “Σωστά”.

“Είναι πιο ακριβές κατά την κρίση μου σε σύγκριση με αυτό που είδα ως εκπρόσωπος του Kansas στο Κογκρέσο”, ανέφερε, εξηγώντας ότι η εξέταση του θέματος μέσα από τη διοίκηση διαφέρει από την εξέταση από το εξωτερικό, η οποία εγκρίθηκε από την πρώην υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, η οποία διεξήγαγε τη συζήτηση στην ομάδα.

Ο Πομπέο συνέχισε: “Προσπαθούμε ακόμα να καταλάβουμε πώς μπορούμε να το επιτύχουμε. Υπάρχουν μέσα στην Μουσουλμανική Αδελφότητα άτομα τα οποία είναι αναμφισβήτητα τρομοκράτες και απαριθμούνται στον κατάλογο τρομοκρατών … Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι εισάγουμε σωστά, καθορίζουμε σωστά το ζήτημα και διασφαλίζουμε τη νομική βάση γι ‘αυτό”. .

Ο Πομπέο συνέχισε να εξηγεί ότι η διαδικασία της “καταχώρησης ως τρομοκρατικής οργάνωσης” μπορεί να φαίνεται σαν μια απόφαση, αλλά πραγματικά χρειάζεται να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει νομική βάση για αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τα σωστά δεδομένα διαθέσιμα πριν από τη διαδικασία εισαγωγής.