Πολυτεχνείο: Επέτειος με απαγόρευση συναθροίσεων

Ӵ飬鼴�᰼ �﫵�埯 �ĥ�ᠱ6 ͯ嬢񟯵 2020. (EUROKINISSI/ׁ̉ˇӠʁсÉM͇ө

Πολυτεχνείο: Επέτειος με απαγόρευση συναθροίσεων
Σε πρωτόγνωρες συνθήκες εν μέσω καθολικού lockdown, απαγόρευσης συναθροίσεων, οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, γιορτάζεται σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, η επέτειος η εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αυτό που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία, είναι η καθολική απαγόρευση των συγκεντρώσεων από 4 άτομα και πάνω, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Η επιμονή της κυβέρνησης στην αρχική απόφαση της απαγόρευσης, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την κοινή όπως εξελίχθηκε πρωτοβουλία από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 κατά της απαγόρευσης, απηύθυνε πρόσκληση προς τους πολιτικούς αρχηγούς να καταθέσουν από κοινού με την πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο.Ωστόσο οι πολιτικοί αρχηγοί απέρριψαν την πρόταση Μητσοτάκη ζητώντας πριν από όλα την απόσυρση της αντιδημοκρατικής και αυταρχικής απόφασης της απαγόρευσης των συναθροίσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ταυτόχρονα, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 επιτέθηκαν στον πρωθυπουργό, εκτιμώντας ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε σκηνικό σύγκρουσης και πόλωσης. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε προβοκατόρικη την απαγόρευση. Αντιπροσωπεία μάλιστα των τριών κομμάτων και άλλων φορέων που συνυπογράφουν το κείμενο κατά της απαγόρευσης, επισκέφτηκε, τον πρόεδρο της Βουλής και την πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας την απόσυρση της κυβερνητικής απόφασης, χωρίς πάντως να βρει ανταπόκριση τόσο από τον κ. Τασούλα όσο και από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.