Πολιτική αντιπαράθεση για 120 δόσεις- ασφαλιστικό (video)

[ad_1]

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό και τις 120 δόσεις, μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα και του τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση, στο 12ο Συνέδριο Ασφαλιστικών Εταιρειών.
Οι 120 δόσεις που η Νέα Δημοκρατία θέλει να καταργήσει, αποτελούν σωσίβιο για τους οφειλέτες, δήλωσε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ-1 ο υφυπουργός εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, προσθέτοντας ότι η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού -όπως την εγγυάται ο νόμος Κατρούγκαλου- δεν αμφισβητείται
«Έχει γίνει αναλογιστική μελέτη με τη συμμετοχή και των οργάνων της ευρωπαϊκής ένωσης και έχει βιωσιμότητα για 60 χρόνια. (…).Όλη αυτή η διαδικασία που έχει δρομολογηθεί από τη ΝΔ οδηγεί στην κατάργηση και της επικουρικής σύνταξης καθώς όλη η σκέψη της ΝΔ ολοκληρώνεται με την κατάργηση των 120 δόσεων» επεσήμανε ο υφυπουργός εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.
Ο κεντρικός τραπεζίτης από το βήμα του 12ου Συνεδρίου Ασφαλιστικών Εταιρειών εξέφρασε την άποψη ότι τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων μόνο από τα κρατικά ταμεία θα είναι στο μέλλον στενά.
Οι απόψεις του κυρίου Στουρνάρα που ευνοούν αποκλειστικά και μόνο τις ιδιωτικές εταιρείες, απηχούν τον πυρήνα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ήταν το δηκτικό σχόλιο της υπουργού εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου: «Αυτό που εισηγείται ο κ. Μητσοτάκης είναι να μεταφερθούν πόροι από τον πρώτο πυλώνα, από τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και να πάνε στην ιδιωτική ασφάλιση (…) Είναι προφανές ότι αυτά τα επιχειρήματα έρχονται προκειμένου να υποστηρίξουν αυτή την ατζέντα της ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης».
«Όσο μιλάει γίνεται πολιτικός χορηγός δικός σας. Την άποψή μου την πολιτική την ξέρετε για τον κ. Στουρνάρα, δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.
«Ο κ. Στουρνάρας συστηματικά υπονομεύει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης, της πολιτείας και της κοινωνίας ειδικά με το ασφαλιστικό» σχολίασε ο Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.
«Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο κ. Στουρνάρας» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης για να του απαντήσει ο Νίκος Παππάς «Υπουργός της κυβέρνησής σας ήταν».
Στα ύψη η πολιτική κόντρα και για τις 120 δόσεις. Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει κάθε κοινωνικό μέτρο ως αντιαναπτυξιακό και υπονομευτικό για την οικονομία, σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου.Δεν τίθεται θέμα κατάργησης της ρύθμισης απαντούν στελέχη της Πειραιώς.
«Η ρύθμιση των 120 δόσεων όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά θα ενισχυθεί από τη ΝΔ. Πρόκειται για μια χυδαία προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας, δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αλλοιώνει την πραγματικότητα, παρά την βαριά ήττα του» είπε ο Γιάννης Βρούτσης τομεάρχης Εργασίας ΝΔ σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.
Για διγλωσσία κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, επισημαίνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε υποκριτικά τη ρύθμιση των 120 δόσεων, ενώ στην πραγματικότητα θέλει να την καταργήσει: «Πώς φτάσαμε ως εδώ να χρωστάνε οι πολίτες τόσα χρήματα και να χρειάζονται 120 δόσεις; Επειδή κάποιος έριξε την οικονομία έξω… Ποιος έριξε έξω την οικονομία; Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας; Όχι, η κυβέρνηση της ΝΔ, ειδικά την περίοδο 2009 (…) Αν από τις 8 Ιουλίου γίνει κυβέρνηση η ΝΔ δεν ξέρω κατά πόσο θα αμφισβητήσουν μια τέτοια ρύθμιση».
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κοπτοραπτική στις δηλώσεις μας για να βγάλει αυτό που θέλει, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Η ΝΔ είναι υπέρ της ρύθμισης, την ήθελε πιο γαλαντόμα, δεν πρόκειται να την καταργήσει, είχαμε ζητήσει να γίνει νωρίτερα, κάθε άλλη συζήτηση περιττεύει», είπε.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]