Ποινή έξι βαθμών στον Παναθηναϊκό και ντέρμπι «αιωνίων» στα προημιτελικά των πλέι οφ

34

[ad_1]

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με μηδενισμό, αφαίρεση 6 βαθμών και πρόστιμο 11.000 ευρώ την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το γεγονός πως δεν κατέβηκε να αγωνιστεί απέναντι στην Κύμη, στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στην Α1. Με συνολικό πρόστιμο 4.800 ευρώ τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Ολυμπιακός για δύο υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα, καθώς και για επεισόδια μέσα στο γήπεδο, αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (κερκίδες, αποδυτήρια κλπ.), στην αναμέτρηση με τον Προμηθέα στο ΣΕΦ για την ίδια αγωνιστική.
Καθώς οι «πράσινοι» είχαν 49 βαθμούς, υποχωρούν στην 3η θέση με 43β., αφού το ισόβαθμο Περιστέρι έχει τη διαφορά πόντων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και καταλαμβάνει τη 2η θέση, πίσω από την πρώτη ΑΕΚ (44β.). Οριστικά, λοιπόν, στην πρώτη φάση των πλέι οφ (προημιτελικά) προκύπτει ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον 3ο Παναθηναϊκό και τον 6ο Ολυμπιακό (40β.). Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα έδρας, με την πρόκριση στα ημιτελικά να κρίνεται στις 2 νίκες.
Στο μεταξύ, την Πέμπτη, 16 Μαΐου θα εκδικάσει το ΑΣΕΑΔ την προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να ισχυρίζονται πως ο ορισμός των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής ήταν παράνομος, διότι στη διαδικασία συμμετείχαν δύο αντί για τρία μέλη της ΚΕΔ (απουσίαζε ο Συμεωνίδης). Στον ΕΣΑΚΕ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, αλλά το σίγουρο είναι πως θα κάνουν χρήση του δικαιώματος να αιτηθούν την άμεση έκδοση της απόφασης, την ίδια δηλαδή ημέρα που θα εκδικαστεί. Αν το ΑΣΕΑΔ δεν δικαιώσει τον Ολυμπιακό, τότε τα πλέι οφ της Α1 θα αρχίσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο 18-19/5. Σε περίπτωση, όμως, που το ΑΣΕΑΔ κρίνει παράνομο τον ορισμό των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής από την ΚΕΔ, τότε τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς θα πρέπει να διεξαχθούν εκ νέου οι αναμετρήσεις της 26ης ημέρας.
Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ και βάσει της ειδικής προκήρυξης του πρωταθλήματος της Α1, όποια ομάδα δεν κατέβει έστω και σε έναν αγώνα πλέι οφ καταλαμβάνει την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και υποβιβάζεται στην Α2. Αυτό προκύπτει από το συνδυασμό όλων των σχετικών άρθρων, όπως το ερμήνευσε η νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ, με τον πρόεδρό του, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, να προβαίνει σε σχετική δήλωση-προειδοποίηση την Πέμπτη (9/5), μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ.
Οι σχετικές αποφάσεις του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ:
«KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠΕπιβάλλεται στην ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ:α) Μηδενισμός της ομάδας λόγω του ό,τι από υπαιτιότητά της δεν διεξήχθη προγραμματισμένος αγώνας και χρηματικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000,00) ΕΥΡΩ, ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20 – 0 υπέρ της αντιπάλου καιβ) για μη συμμετοχή της εγκαλουμένης ΚΑΕ απο υπαιτιότητα της συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας, την ποινή της στέρησης έξι (6) βαθμών και χρηματικού προστίμου οχτώ χιλιάδων (8.000,00) ΕΥΡΩ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΚΥΜΗ της 8-5-2019.
ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΕπιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:α) για κάθε επίσημη ειδοποίηση πλην της πρώτης για υβριστικό σύνθημα με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ποινή επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο χιλίων τετρακοσίων (1.400,00€) ΕΥΡΩ, ήτοι συνολικά δύο επιπλήξεις και συνολικό χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων οκτακοσίων (2.800,00€) ΕΥΡΩ καιβ) για περίπτωση επεισοδίων μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (κερκίδες, αποδυτήρια κλπ.) κατά την διάρκεια του αγώνα χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΚΑΕ που διεξήχθη στις 8-5-2019».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ad_2]