Πλούσια η εγκληματική δράση των δολοφονών του Αλ. Σταματιάδη (video)

[ad_1]

Σε όλη την Ελλάδα εκτείνεται η δράση της συμμορίας που εμπλέκεται στην ανθρωποκτονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, πριν από ένα χρόνο στην Κηφισιά. Η Αστυνομία ταυτοποίησε την εμπλοκή των κακοποιών, σε δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές, η λεία των οποίων, ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Παρουσιάζοντας την εξιχνίαση των παραπάνω διαρρήξεων και κλοπών, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, επισήμανε ότι ως μέλη της εγκληματικής ομάδας κατηγορούνται πέντε Αλβανοί υπήκοοι, από τους οποίους τέσσερις ενέχονται στη δολοφονία του 52χρονου επιχειρηματία. Όπως έγινε γνωστό, τρεις εξ αυτών κρατούνται σε καταστήματα κράτησης της χώρα μας ενώ ο τέταρτος κρατείται στο Βέλγιο, όπου είχε διαφύγει μετά την ανθρωποκτονία, αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Στον στενό πυρήνα της εγκληματικής ομάδας περιλαμβάνεται κι ένα πέμπτο άτομο που είναι προφυλακισμένο για ληστεία, ενώ στην ίδια δικογραφία συμπεριλαμβάνονται τρεις ακόμη αλλοδαποί, στους οποίους αποδίδονται κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, συνδεόμενες με υπόθαλψη εγκληματία και παροχή συνδρομής σε εγκληματική οργάνωση.
«Διέμεναν στην Αθήνα, στις περιοχές των Πατησίων και της Αργυρούπολης, απ’ όπου εξορμούσαν στην επαρχία. Εντόπιζαν σπίτια από τα οποία έλειπαν οι ένοικοι τους και δρώντας απογευματινές ή βραδινές ώρες παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα ή τις κύριες εισόδους των σπιτιών-στόχων. Κρατούσαν ξύλα ή λοστούς, ενώ σε τρεις περιπτώσεις εντοπίστηκαν απο τους ενοίκους και το έβαλαν στα πόδια» είπε ο κ. Πουρσανίδης, προσθέτοντας ότι έκλεβαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Από την έρευνα που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πιερίας, τα «χτυπήματα» που εξιχνιάστηκαν έγιναν στους εξής νομούς: Από 16 σε Φθιώτιδα και Λακωνία, από εννέα σε Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία, επτά στην Αργολίδα, έξι στην Πιερία και τα υπόλοιπα σε Αρκαδία, Βοιωτία, Καρδίτσα, Λάρισα, Φωκίδα και Παλλήνη Αττικής. Χαρακτηριστική περίπτωση, όπως ανακοινώθηκε, ήταν η διάρρηξη στην Παλλήνη, τον Ιανουάριο του 2018, απ’ όπου δύο εκ των φερόμενων ως μελών της συμμορίας, αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας 100.000 ευρώ. Από εκεί αφαίρεσαν επίσης ένα αυτοκίνητο με το οποίο πήγαν στη συνέχεια σε χωριά της Πιερίας για να διαπράξουν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, έξι διαρρήξεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.
Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ρεπορτάζ Κ. Τραυλού
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]