Πληθώρα αντιδράσεων για το υβριστικό πρωτοσέλιδο της Εφ. “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” (video)

86

[ad_1]

«Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να κυλιστεί στο βούρκο του «Μακελειού»», ήταν το σχόλιο του γραφείου Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, στο οποίο εμφανίζονται υβριστικές και σεξιστικές αναφορές για γυναίκες πολιτικούς.

«Το «Μακελειό» είναι σύμπτωμα του εκχυδαϊσμού της δημοσιογραφίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην συνεχιστεί αυτό το αίσχος. Όμως, η τιμωρία από τη δικαιοσύνη δεν αρκεί. Απαιτείται η καταδίκη από σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο και τις πολιτικές δυνάμεις» επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Το πρωτοσέλιδο, που έρχεται λίγες ώρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναφέρεται με χυδαίο τρόπο σε έξι γυναίκες πολιτικούς που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και στη σύζυγο του πρωθυπουργού. Για «κρεσέντο χυδαιότητας» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
«Ούτε εκπλησσόμαστε, ούτε σοκαριζόμαστε. Δεν είναι δα και το πρώτο σεξιστικό εξώφυλλο που βλέπουμε, ούτε το τελευταίο, ιδίως σε προεκλογική περίοδο (…) Η Ισότητα των Φύλων δεν είναι θέμα μιας ημέρας, αλλά συστηματικής και επίμονης συλλογικής προσπάθειας».
Πρόκειται για «επαγγελματίες της χυδαιότητας», που πρέπει να βρεθούν στο περιθώριο, σχολίασε η Ρένα Δούρου. «Η μόνη θέση που τους ταιριάζει είναι εκείνη την οποία άλλωστε εκφράζουν πιστά. Το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο. Ο εξοστρακισμός τους από τον δημόσιο βίο είναι υπόθεση που μας αφορά όλες και όλους. Γιατί αφορά τη Δημοκρατία» σημείωσε.
Την παρέμβαση του Εισαγγελέα για το θέμα, ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, με ανάρτησή της στο Facebook.

Για το σεξιστικό πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» και τους κινδύνους που επισύρει για την ελληνική κοινωνία, η διακίνηση ακραίων στερεοτύπων που αφορούν τις έμφυλες σχέσεις, υπήρξε επικοινωνία της υφυπουργού εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αφορμή έντυπο που σταθερά διαδίδει και προωθεί φασιστικές, αντικοινωνικές, ρατσιστικές και εν γένει εγκληματικές απόψεις. Η θέση της υφυπουργού Εσωτερικών είναι ότι τα κόμματα, όλες οι γυναικείες, φεμινιστικές, πολιτιστικές οργανώσεις, οι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, έχουν καθήκον να πάρουν θέση στο ζήτημα αναχρονιστικής, καταδικαστέας και επικίνδυνης νοοτροπίας που αναδύεται και όχι ασφαλώς έναντι του μιαρού δημοσιεύματος. Για το τελευταίο και τους «υπεύθυνους» του, μόνο ο νόμος και η δικαιοσύνη».
Για «απίστευτη χυδαιότητα» κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης  υπογραμμίζοντας: «Η σιωπή απέναντι στον φασιστικό οχετό, είναι συνενοχή!». Ο κ. Παπαδημούλης προαναγγέλλει ότι θα διεθνοποιήσει το ζήτημα.
Πηγές της ΝΔ αναφέρουν σχετικά με το δημοσίευμα ότι «Χυδαία δημοσιεύματα, όπως αυτό του Μακελειού, είναι ανάξια πολιτικού σχολιασμού. Η Δικαιοσύνη θα όφειλε ήδη να έχει παρέμβει».
Το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει το πρωτοσέλιδο της ντροπής και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. «Η μηδενική ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές είναι για μας αδιαπραγμάτευτη αρχή.Εκφράζεται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις όποιον και αν αφορά.Η σιωπή είναι συνενοχή. Και εμείς δεν σιωπούμε» προσθέτει.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]