Πιέσεις σε Μέι για παράταση του Brexit (video)

[ad_1]

Πιέσεις να δοθεί παράταση στο Brexit δέχεται η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, ώστε να αποφευχθεί μία αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Από την πλευρά της, η Τερέζα Μέι δηλώνει ότι μια αναβολή της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ δεν υλοποιεί κάποια συμφωνία και απλώς καθυστερεί τη μεγάλη απόφαση για το Brexit.

Σύμφωνα με σχέδιο βουλευτών των Συντηρητικών, προτείνεται στους υπουργούς να αναβάλουν το Brexit έως τις 23 Μαΐου ώστε να «ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις».
Μια παράταση του Άρθρου 50, «κάνει ακριβώς αυτό που λέει η λέξη ‘καθυστερώ’. Απλώς καθυστερεί το σημείο στο οποίο λαμβάνεις αυτή την απόφαση. Και νομίζω πως οποιαδήποτε παράταση του Άρθρου 50, με αυτή την έννοια, δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε», υπογραμμίζει η Βρετανίδα πρωθυπουργός.
Η Μέι πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε καθυστέρηση, είναι μια καθυστέρηση, δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα, δεν επιλύει το ζήτημα».
Αναφερόμενη στις συνομιλίες με τους ηγέτες της ΕΕ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε: «Αυτό που κατάλαβα από τις συζητήσεις μου με τους ομολόγους μου στο Σαρμ ελ-Σέιχ, και τις τελευταίες ημέρες, είναι [ότι υπάρχει] μια πραγματική αποφασιστικότητα να εξευρεθεί μια διέξοδος, που θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να φύγει από την ΕΕ με έναν ομαλό και εύτακτο τρόπο με μια συμφωνία».
Σχετικές ειδήσεις:
Brexit: Η Τερέζα Μέι παίζει με το ρολόι – Συνάντηση με ΜέρκελΜέι: Έως τις 12 Μαρτίου η τελική ψηφοφορία για τη συμφωνία με ΕΕ
Πηγές: ΕΡΤ1 – Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη, BBC, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]