Περιφέρεια Αττικής: Άγνοια ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση για τη Μάνδρα

[ad_1]

Στο θέμα της Μάνδρας αναφέρεται η Περιφέρεια Αττικής με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενό τους ως «συκοφαντικούς ισχυρισμούς».
Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας επισημαίνεται πως: «Η παραλαβή ολοκληρωμένης μελέτης για τη Μάνδρα έγινε στις 12 Φεβρουαρίου 2016 (η απόφαση παραλαβής αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής μαζί με το συγκεκριμένο δελτίο τύπου).
Άγνοια ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση των διαδικασιών ωρίμανσης μιας μελέτης, εκ μέρους του τέως Περιφερειάρχη; Όποια κι αν είναι η απάντηση, τα γεγονότα δυστυχώς για τον ίδιο, είναι… αποστομωτικά.
Όμως ως έμπειρος αυτοδιοικητικός, όπως αυτοαποκαλείται, οφείλει να γνωρίζει τα εξής:
Η μελέτη οριοθέτησης ρέματος για να είναι ολοκληρωμένη, έγκυρη και ώριμη προς δημοπράτηση του έργου, πρέπει να έχει επικυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (νόμος για τη Διαδικασία Οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα 4258/2014). Άγνοια;
Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, υπό τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, είναι απλά ένα στάδιο της διαδικασίας, που ολοκληρώνεται με την έκδοση απόφασης επικύρωσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση».
Στην ίδια ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής, αναφέρει πως: «Ο τέως Περιφερειάρχης δεν παρέδωσε καμία ώριμη μελέτη στην επόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας, την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και σκοπίμως συγχέει την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2014 των τευχών της μελέτης, με την επικύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (απαραίτητη προϋπόθεση για την εκτέλεση του έργου).
Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας ήταν εκείνη που προχώρησε σε όλες τις διαδικασίες, ωρίμασε το έργο, και σήμερα αυτό υλοποιείται στη Μάνδρα αφού δημοπρατήθηκε με ό,τι προβλέπεται στον νέο νόμο 4412/2016. Μόνο άγνοια;
Σύμφωνα λοιπόν με τα αδιάψευστα στοιχεία που αποδεικνύονται από τα έγγραφα (επισυνάπτονται), οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ήταν σε θέση πλέον να παραλάβουν και παρέλαβαν τη μελέτη του έργου «Εκτροπή του Ρέματος Αγ. Αικατερίνης – Σούρες Θριασίου Πεδίου» στις 12 Φεβρουαρίου 2016, μετά την απαραίτητη επικύρωση καθορισμού οριογραμμών του ρέματος με απόφαση του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ΦΕΚ 15/29-01-2016). Και με νόμιμη και ώριμη πλέον μελέτη, το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής στις 5 Απριλίου 2016. Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας έκανε δηλαδή αυτό που δεν έκαναν άλλοι 15 χρόνια».
Φωτο αρχείου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]