Πελώνη: Αλλαγές στον κωδικό 6 – Μετακινήσεις με τα πόδια – Από αύριο σε ισχύ τα νέα μέτρα

Στην αυστηροποίηση μέτρων προχωρά η κυβέρνηση για να περιορίσει τη διασπορά του ιού. Στο κάδρο μπαίνουν κυρίως οι μετακινήσεις.

Παρεμβάσεις στον κωδικό 6 που χρησιμοποιείται για άθληση ή μετακίνηση με κατοικίδιο προανήγγειλε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη μιλώντας στο Σκάι καθώς παρατηρείται κατάχρηση.

Όπως ανέφερε μια πρόταση που είναι στο τραπέζι είναι το 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο γιατί γίνεται σε πολλές περιπτώσεις κατάχρηση.

Ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν αλλαγές και στον χρόνο απαγόρευσης κυκλοφορίας. Δήλωσε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών που συνεδριάζουν σήμερα για τις αλλαγές στα ωράρια και τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων.

Έδωσε το στίγμα για το χρόνο εφαρμογής των νέων μέτρων, καθώς ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα να ισχύσουν από αύριο η κ. Πελώνη είπε ότι δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης.

Για τις πληροφορίες περί πανεθνικού lockdown η κ. Πελώνη ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να παραλύσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας. Μίλησε για παρεμβάσεις κατά περιοχή.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης