Παράνομες ελληνοποιήσεις με πλαστά χαρτιά για Ελληνίδες… γιαγιάδες (video)

[ad_1]

Φάμπρικα με παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών είχε στήσει κύκλωμα με πλοκάμια σε Φλώρινα, Ιωάννινα και Αθήνα. Πιο διαδεδομένη μέθοδος, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η προσκόμιση πλαστών εγγράφων βάσει των οποίων οι αλλοδαποί είχαν, δήθεν, Ελληνίδες γιαγιάδες.

Αυθημερόν και με μερικές χιλιάδες ευρώ, αλλοδαποί από τη μέση Ανατολή έπαιρναν ελληνικό διαβατήριο ακόμα και δια αλληλογραφίας.
Η κομπίνα ήταν καλά στημένη. Σαράντα ένας ήταν οι φάκελοι με αιτήσεις για απόδοση ελληνικής ιθαγένειας. Αλλοδαποί επικαλούνταν ελληνική καταγωγή από γιαγιάδες που υποτίθεται ότι τέλεσαν γάμο στις αρχές του περασμένου αιώνα με Λιβανέζο ή Σύριο στο εξωτερικό. Όλα τα δικαιολογητικά ήταν πλαστά και επρόκειτο για Ελληνίδες που πέθαναν άγαμες και άτεκνες.
Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται και υπάλληλοι σε υπηρεσίες της Αθήνας, στο δημοτολόγιο του δήμου Αθηναίων και στην υπηρεσία ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών.
Οι επίορκοι υπάλληλοι έβρισκαν οικογενειακές μερίδες Ελληνίδων που είχαν γεννηθεί στα τέλη του 19ου αιώνα για να μην κινήσουν υποψίες.
Είδαμε και στελέχη της αντιπολίτευσης να εμπλέκονται στην υπόθεση και ακόμα δεν έχει υπάρξει σχόλιο, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Real FM.
Όλες οι αποφάσεις ιθαγένειας ανακλήθηκαν και η υπόθεση έχει διαβιβασθεί στην εισαγγελία διαφθοράς.
Ρεπορτάζ: Μαρία ΜαγκλάραΠηγή: ΕΡΤ1
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]