Πανηγύρια Ερντογάν… «Ευχήθηκε» για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Με μια εικόνα της Αγίας Σοφίας και το 1453 σε τεράστιο μέγεθος, ο Ταγίπ Ερντογάν σε ανάρτησή του εύχεται «συγχαρητήρια» για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, σε μια κίνηση που στόχο έχει σαφώς να προκαλέσει.

«Γιορτάζω τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Χαν (Μωάμεθ Β’ ο Πορθητής) και τον ένδοξο στρατό του, ο οποίος τιμήθηκε με τον έπαινο του Προφήτη μας και πρόσθεσε αυτήν την μοναδική πόλη στην πολιτιστική μας κληρονομιά, με έλεος και σεβασμό», γράφει μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος… Και αυτό λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα.

Αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ερντογάν προκλητικά: «Συγχαίρω την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μια από τις πιο λαμπρές νίκες της ιστορίας μας. Γιορτάζω τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Χαν (Μωάμεθ Β’ ο Πορθητής) και τον ένδοξο στρατό του, ο οποίος τιμήθηκε με τον έπαινο του Προφήτη μας και πρόσθεσε αυτήν την μοναδική πόλη στην πολιτιστική μας κληρονομιά, με έλεος και σεβασμό».

Και στην εικόνα της Αγίας Σοφίας, γράφει το εξής, που το είπε ο Μωάμεθ: «Η Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα κατακτηθεί. Τι σπουδαίος στρατηγός ο στρατηγός που θα την κατακτήσει, πόσο μεγάλος στρατός είναι αυτός ο στρατός».