Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα βρισκόταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Κύπρου

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία για τους εορτασμούς της 61ης Επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας
«Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση συμμετέχουμε σήμερα στους εορτασμούς της 61ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η φετινή επέτειος έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς συμπίπτει με τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, την Εθνική Παλιγγενεσία, την ανεξαρτησία της Ελλάδας και τη σύσταση του σύγχρονου ελληνικού κράτους», δήλωσε, από την Κύπρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία για τους εορτασμούς της 61ης Επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ότι «σε αυτήν τη μεγάλη επέτειο για την Ελλάδα, τους Έλληνες, τον Ελληνισμό και το Έθνος μας, τιμούμε όλους τους ήρωες του ’21, τιμούμε επίσης τους Κύπριους αδελφούς μας, αυτούς που πολέμησαν με αυταπάρνηση και ηρωισμό στο πλευρό των Ελλήνων, με λαμπρό παράδειγμα την ηρωική φάλαγγα των Κυπρίων και έδωσαν το αίμα τους κατά το ’21. Στη μάχη των Αθηνών, στην έξοδο του Μεσολογγίου και αλλού».

«Σήμερα, λοιπόν, κατά την επέτειο της Ανεξαρτησίας, υποκλινόμαστε και αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους Κυπρίους και Ελλαδίτες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να την ελευθερία και ανεξαρτησία του Κυπριακού Ελληνισμού. Τιμούμε τους τραυματίες, τους αγνοούμενους και τους μαχητές που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία της Κύπρου», πρόσθεσε.

«Είναι μακρύς ο κατάλογος των Κυπρίων ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους. Καραολής, Δημητρίου, Αυξεντίου, Παλληκαρίδης. Αργότερα Ισαάκ, Σολωμού, πάρα πολλοί. Η θυσία τους παραμένει επίκαιρη πάντοτε και χαράσσει τον δρόμο για την κοινή πορεία που έπρεπε και πρέπει να ακολουθήσουμε για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού. Μια λύση απολύτως εναρμονισμένη με το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, με πλήρη κυριαρχία, πλήρη ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.