Πάσχα εκτός των τειχών: Με κάθε μέσο αναχωρούν οι εκδρομείς (video)

[ad_1]

Αυξημένη αναμένεται σήμερα η κίνηση στους Εθνικούς δρόμους και στα Λιμανιά καθώς οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις για να γιορτάσουν τις ημέρες του Πάσχα στην ύπαιθρο. Τους ταξιδιώτες συνοδεύει η αφρικανική σκόνη αλλά, κατα τα άλλα, ο καιρός προμηνύεται καλός. Αυξημένη και η κίνηση των επιβατών στα Λιμάνια για όλους τους προορισμούς. Η τροχαία έχει λάβει όλα τα μέτρα για την διευκόλυνηση των εκδρομέων και των οδηγών στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας έχουν αναχωρήσει από την περασμένη  Παρασκευή μέχρι σήμερα περίπου 430 χιλιάδες οχήματα και αναμένεται  η αναχώρηση περίπου άλλων 800 χιλιάδων οχημάτων Η κίνηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά είναι αυξημένη κατά περίπου 6%.
Το αδιαχώρητο στον Πειραιά, γεμάτα φεύγουν τα πλοία, καθώς η πληρότητα για τα δημοφιλή νησιά αγγίζει το 100%.

Σε ό,τι αφορά τα ΚΤΕΛ, η κίνηση είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με τα δρομολόγια να είναι αυξημένα κατά 50% σε σχέση με τις καθημερινές ημέρες προς όλους τους προορισμούς της Ελλάδας.
Αυξημένη καταγράφεται και η κίνηση των εκδρομέων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας.
Ωστόσο, όπως κάθε χρόνο, το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ προχωρά σε τροποποίηση των δρομολογίων της. Για λεπτομέρειες το επιβατικό κοινό μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.trainose.gr ή να καλέσει στο 14511.
Αναφορικά με την αεροπορική κίνηση και αυτή είναι ενισχυμένη, καθώς από σήμερα έως και την Τετάρτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί 3.942 πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» παρουσιάζοντας διψήφια (αλλά χαμηλή) αύξηση σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 565 πτήσεις εκ των οποίων οι 12 είναι έκτακτες και τσάρτερ. Τη Μεγάλη Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 589 πτήσεις εκ των οποίων οι επτά έκτακτες πτήσεις. Το Μεγάλο Σάββατο θα διακινηθούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας 541 πτήσεις (6 έκτακτες), την Κυριακή του Πάσχα 544 πτήσεις (10 έκτακτες). Τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν 575 πτήσεις, (4 έκτακτες) την Τρίτη 546 (8 έκτακτες) και την Τετάρτη 582 εκ των οποίων οι έξι έκτακτες/τσάρτερ. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί τους οποίους θα επισκεφθούν οι ταξιδιώτες φέτος είναι η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος, η Πάρος και η Χίος. Για το εξωτερικό τη μεγαλύτερη πασχαλινή ζήτηση εμφανίζουν η Λάρνακα, το Λονδίνο, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Σμύρνη.
Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση, Ηλίας Κούκος
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]