Πάνω από 2.400 τόνοι καυσόξυλα από το Σέιχ Σου

Περίπου 8.000 χωρικά καυσόξυλων έχουν συγκεντρωθεί από την ολοκλήρωση της αναγκαστικής υλοτόμησης στο 90% της πευκόφυτης έκτασης 3.500 στρεμμάτων του Σέιχ Σου, η οποία προσβλήθηκε από το φλοιοφάγο έντομο «Tomicus piniperda», σύμφωνα με τους υλοτόμους που επιχειρούν στο περιαστικό δάσος (σ.σ. ένα χωρικό αντιστοιχεί σε περίπου 300 κιλά).

Ο πρόεδρος δασικού συνεταιρισμού Σταυρού «Ένωση», Ευθύμης Τσίτσος, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε πως «ο συνεταιρισμός “Ένωση” συγκέντρωσε περίπου 5.000 χωρικά καυσόξυλων και ο δασικός συνεταιρισμός “Άνω Σταυρού”, που εργάζεται στο δυτικό μέρος του δάσους, έβγαλε περίπου 3.000 χωρικά. Συνολικά από την αποψίλωση του περαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, έχουμε απομακρυνθεί περίπου 8.000 χωρικά ξυλείας. Ένα χωρικό καυσόξυλων για να κατανοήσετε καλύτερα την ποσότητα αντιστοιχεί περίπου σε 300 κιλά ξυλείας».

«Ήταν πολλά τα δέντρα που προσβλήθηκαν στη δυτική πλευρά του δάσους, στο Ρετζίκι και τις υπόλοιπες περιοχές όπου εργαζόμαστε τον τελευταίο ενάμιση μήνα, γι’ αυτο και συγκεντρώσαμε τόσα καυσόξυλα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του δασικού συνεταιρισμού “Άνω Σταυρού”, Μαργαρίτης Μαργαρίτης.
Αν και ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υλοτόμησης σε ποσοστό που αγγίζει το 90% της προσβεβλημένης δασικής έκτασης, ο πρόεδρος του δασικού συνεταιρισμού διευκρίνισε ότι δεν θα φύγουν οι δασεργάτες από το Σέιχ Σου.