Ο Χατζηδάκης : Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η ΔΕΗ

39

«Η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, καταλογίζοντας στην προηγούμενη κυβέρνηση ανευθυνότητα για τους χειρισμούς της αναφορικά με την επιχείρηση.

«Η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να την σώσει», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, το οποίο το έκανε μία ανεύθυνη κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται για να προστατέψει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, την τίναξε στον αέρα. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κουνάει το δάχτυλο, όταν απαξίωσε μία μεγάλη δημόσια επιχείρηση με αυτό τον τρόπο και της έχει προκαλέσει όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία συζητάμε».

Σε ερώτηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, επεσήμανε ότι θα δοθεί έμφαση στο κυνήγι των πλουσιότερων κακοπληρωτών και «θα δώσουμε την προσοχή που πρέπει στους φτωχότερους ανθρώπους, μέσα σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες για τη ΔΕΗ, διότι αυτή την ώρα της χρωστάνε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια».

Είναι υποχρέωση, πρόσθεσε, της καινούργιας διοίκησης της ΔΕΗ – η οποία θα τοποθετηθεί πολύ σύντομα – να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, να ξεχωρίσει τα μεγάλα «ψάρια» από τους ανθρώπους, που πραγματικά πένονται, που πραγματικά δεν έχουν κάποια προοπτική στη ζωή τους. Όπως έχει πει και η σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ εδώ και μήνες, υπάρχουν άνθρωποι με πισίνες, με βίλες, οι οποίοι κρύβονται πίσω από το κοινωνικό πρόβλημα και χρωστάνε στη ΔΕΗ. Λοιπόν, σε αυτούς τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, σε αυτούς θα στοχεύσουμε».