Τετάρτη, 9 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νίκος Παπαθανάσης: Με πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης η αποπεράτωση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αγίας Παρασκευής Αττικής, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ 
Διπλωματικό βραχυκύκλωμα στη Λιβύη για το μεταναστευτικό: Το μπλόκο Χαφτάρ στην αποστολή της ΕΕ και το παρασκήνιο που οδήγησε στο ναυάγιο
Hellenic Train για ακινητοποίηση τρένου στη Σίνδο: «Δεν διαπιστώθηκε φωτιά – Αποζημίωση επιβατών με το 25% του εισιτηρίου»
Σεισμός 3,6 βαθμών στο Άγιον Όρος
Άρης: Το τεστ Ουζουνίδη με τον Φρίντεκ στον άξονα
Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα στο Σέιχ Σου και σε δασικές περιοχές Θέρμης, Πανοράματος και Ωραιοκάστρου
Δημήτρης Καιρίδης: Αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ -Στη θέση Πλεύρη
Πλεύση ελευθερίας: “Εμπλοκή Γ. Φλωρίδη στην καθυστέρηση διαβίβασης της δικογραφίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας προς τη Βουλή για ΟΠΕΚΕΠΕ”
EE: «Πράσινο φως» για ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες για 15 κράτη-μέλη, και για την Ελλάδα
Κασσελάκης: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα-31 στελέχη αποχωρούν με κοινή δήλωση, καταγγέλλουν φράξιες και αυταρχισμό
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλά για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα (video)

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Η Επόμενη Μέρα με αφορμή το υπό διαβούλευση σχέδιο του Ποινικού Κώδικα, που επεξεργάστηκε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από την αντιπολίτευση. Οπως είπε διάφορα ζητήματα που έχουν ανακύψει είναι ανοιχτά και έχουν ήδη τεθεί από το Υπουργείο ως προβληματισμοί προς τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ενώ σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν οι τομεάρχες Δικαιοσύνης των κοινοβουλευτικών ομάδων προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

«Η τροποποίηση των ποινικών κωδίκων είναι μια βαθιά μεταρρύθμιση που έχει καθυστερήσει δημιουργώντας προβλήματα στην ποιότητα και στην ταχύτητα της απονομής της Δικαιοσύνης» είπε τονίζοντας ότι το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα αποτελεί την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που συγκροτήθηκε το 2015, και αποτελεί το πόνημα έμπειρων και επιφανών δικαστικών λειτουργών, ακαδημαϊκών και δικηγόρων, οι οποίοι έχουν λάβει υπόψη προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες.
«Το σχέδιο είναι σε διαβούλευση, η συζήτηση είναι ανοιχτή, τα προβλήματα καταγράφονται και θα επιχειρήσουμε να καταθέσουμε το καλύτερο δυνατό κείμενο» τόνισε επισημαίνοντας πως αυτό θα προσανατολίζεται στον εξορθολογισμό των αδικημάτων, των ποινών και των διαδικασιών. «Για παράδειγμα Διαπιστώσαμε προσφάτως ότι ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου φέρνει κατηγορούμενος με τον ίδιο αμείλικτο τρόπο τους εγκληματίες του «λευκού κολάρου», αλλά και τα «γάντια της καθαρίστριας». Πρέπει να βρεθούν να βρεθούν οι σωστές τομές», είπε και ζήτησε από όλες τις πλευρές να τηρήσουν στάση νηφαλιότητας και να μην διαστρεβλώνουν τα ζητήματα.
Όπως είπε όσα θέματα που έχουν να κάνουν με την πλημεληματοποίηση συγκεκριμένων κακουργημάτων ή σε σχέση με εγκληματικές οργανώσεις είναι ανοιχτά και έχουν ήδη τεθεί από το Υπουργείο ως προβληματισμοί προς τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές με τις οποίες υπάρχει ανοιχτός διάλογος.
«Μετά από τόσες δεκαετίες αποσπασματικών τροποποιήσεων όλοι συμφωνούμε ότι έχει έρθει η ώρα για την αλλαγή του ποινικού κώδικα. Μπορούμε όλοι να ενισχύσουμε αυτή τη συζήτηση ώστε υπό αυτούς τους όρους να μπορούμε να προβούμε στην απαραίτητη μεταρρύθμιση» είπε.
Αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση
Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ΝΔ με ανακοίνωσή της είχε κάνει λόγο για απαράδεκτες μειώσεις ποινών για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ. «Οι σκανδαλώδεις αυτές διατάξεις ευνοούν ευθέως τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τους ταραξίες και τους κουκουλοφόρους που καταστρέφουν καθημερινά ανενόχλητοι δημόσια και ιδιωτική περιουσία» ανέφερε.
Και το ΚΚΕ αναφέρθηκε στο μειωμένο πλαίσιο ποινής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που «αντικειμενικά ευνοεί την υπόδικη ηγεσία της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής», ενώ καταλόγισε ευθύνη στην κυβέρνηση για τη μεγάλη καθυστέρηση της σχετικής δίκης.
Απαντώντας με ανακοίνωσή του ο κ. Καλογήρου επέκρινε τη ΝΔ για δημιουργία εντυπώσεων στα θέματα λειτουργίας και απονομής της δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «πάγια τακτική και επαναλαμβανόμενο θεσμικό ατόπημα της ΝΔ» και υπενθύμισε ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των δικαστηρίων, έχει δώσει λύσεις στο θέμα των αιθουσών και των δικασίμων, συμβάλλοντας καίρια στην επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής».
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιδότησης ενοικίου
Επόμενο άρθρο Βρυξέλλες: Συνάντηση Κατρούγκαλου-Τσαβούσογλου – Διάσκεψη ΕΕ-ΟΗΕ για τη Συρία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκος Παπαθανάσης: Με πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης η αποπεράτωση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αγίας Παρασκευής Αττικής, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ 
5 λεπτά ago
Διπλωματικό βραχυκύκλωμα στη Λιβύη για το μεταναστευτικό: Το μπλόκο Χαφτάρ στην αποστολή της ΕΕ και το παρασκήνιο που οδήγησε στο ναυάγιο
2 ώρες ago
Hellenic Train για ακινητοποίηση τρένου στη Σίνδο: «Δεν διαπιστώθηκε φωτιά – Αποζημίωση επιβατών με το 25% του εισιτηρίου»
2 ώρες ago
Σεισμός 3,6 βαθμών στο Άγιον Όρος
2 ώρες ago
Άρης: Το τεστ Ουζουνίδη με τον Φρίντεκ στον άξονα
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα στο Σέιχ Σου και σε δασικές περιοχές Θέρμης, Πανοράματος και Ωραιοκάστρου

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ για άρση ασυλίας βουλευτών της ΝΔ: “Μέγιστο κοινοβουλευτικό ατόπημα”

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρομετεωρολόγος: «Η ζέστη σκοτώνει σιωπηλά , έρχεται ‘καυτός’ Αύγουστος»

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για το χάος στην ΠΑΘΕ και το μποτιλιάρισμα ωρών λόγω εργασιών

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?