Ο Τζέιμι Όλιβερ ανακοίνωσε την πτώχευση των εστιατορίων του

42

[ad_1]

Την πτώχευση των εστιατορίων του στη Βρετανία ανακοίνωσε την Τρίτη ο διάσημος Βρετανός σεφ Τζέιμι ‘Ολιβερ, εξέλιξη που οδηγεί στην κατάργηση 1.000 θέσεων εργασίας.
Τα περισσότερα από τα εστιατόρια αυτά ανήκουν στην αλυσίδα Jamie’s Italian η οποία άρχισε τη δραστηριότητά της το 2008 σε πολύ εμπορικούς δρόμους κυρίως του Λονδίνου και μεγάλων πόλεων της χώρας. Σύμφωνα με το BBC, συνολικά πλήττονται 25 καταστήματα του διάσημου μάγειρα που έγινε επιχειρηματίας.
«Είμαι συντετριμμένος από την πτώχευση των εστιατορίων μας στη Βρετανία», έγραψε ο σεφ στο Twitter. «Είμαι πολύ λυπημένος με αυτό που συμβαίνει και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους μας και τους προμηθευτές μας που δόθηκαν ψυχή τε και σώματι σε αυτή τη δραστηριότητα τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια», έγραψε ο «γυμνός σεφ»σε ανακοίνωση.
Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα εστιατόρια αυτά τέθηκαν υπό διαχείριση -μια μορφή προστασίας από τους δανειστές. Το δικηγορικό γραφείο KPMG, που όρισε ο όμιλος ‘Ολιβερ ως διαχειριστές θα αναζητούσε έναν ή αρκετούς αγοραστές για την εξαγορά όλης της εμπορικής επιχείρησης ή μέρους αυτής. Ωστόσο, λίγο μετά την ανακοίνωση για την πτώχευση, το KPMG ανακοίνωσε ότι 22 από τα 25 εστιατόρια κλείνουν αμέσως και οριστικά.
«Δυστυχώς, το κλείσιμο αυτών των εστιατορίων οδηγεί στην απόλυση σχεδόν 1.000 εργαζομένων, από τους 1.300 των 25 εστιατορίων», εξήγησε το KPMG. Τα εστιατόρια του ‘Ολιβερ στο εξωτερικό δεν θα πληγούν από την εξέλιξη αυτή, διευκρίνισε.
Οι επιχειρηματικές συνθήκες στον τομέα της εστίασης είναι οι πιο σκληρές που έχω γνωρίσει ποτέ στη Βρετανία», υπογράμμισε ο Γουίλ Ράιτ, ένας από τους διαχειριστές του KPMG. «Η διεύθυνση των εστιατορίων ‘Ολιβερ εργάστηκε ακατάπαυστα για να σταθεροποιήσει την επιχείρηση παρά την αύξηση των τιμών και μια μειωμένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις νέες επενδύσεις που ήταν απαραίτητες για να ανταποκριθεί η επιχείρηση στην κρίση ρευστότητας», πρόσθεσε.
Η ανακοίνωση αυτή είναι ένα σοκ για την κοινή γνώμη στη Βρετανία, όπου ο Τζέιμι Ολιβερ είναι μια προσωπικότητα της μαγειρικής την τελευταία 20ετία, γνωστός για την έκδοση πολλών βιβλίων μαγειρικής και την παρουσίαση πολλών τηλεοπτικών εκπομπών.
Το συνδικάτο Unite αντέδρασε υπογραμμίζοντας ότι «η παρούσα οικονομική αβεβαιότητα δεν βοηθούσε τον τομέα της εστίασης». Αλλά πρόσθεσε ότι ο Τζέιμι ‘Ολιβερ είναι αναμφίβολα χαμένος μιας στρατηγικής ενός «υπερβολικά γρήγορου επεκτατισμού».
Στις αρχές του 2017, ο διάσημος σεφ με το ανέμελο στυλ του ροκ σταρ είχε ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο έξι εστιατορίων της αλυσίδας Jamie’s Italian στη Βρετανία, επιρρίπτοντας τότε την ευθύνη στο Brexit που εξαιτίας του ακρίβυναν οι τιμές των προϊόντων που χρησιμοποιεί για την παρασκευή των ιταλικών πιάτων του.
Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]