Ο πρώτος Έλληνας Πρόεδρος του Ευρωδικαστηρίου Δικαιωμάτων (video)

17

[ad_1]

Ο Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, ο πρώτος Έλληνας Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), στα 60 χρόνια του ευρωπαϊκού θεσμού, δεν έκρυψε ότι τον χαροποιεί η στήριξη που έλαβε για την εκλογή του στη θητεία την οποία χαρακτήρισε δύσκολη αφού όπως είπε, περιλαμβάνει διακρατικές προσφυγές σε θέματα όπως ο πόλεμος της Κριμαίας, αλλά και σε θέματα προσφύγων. Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση», ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εξήγησε ότι εξελέγη Πρόεδρος του ΕΔΔΑ, με τις ψήφους 31 από τους 46 συναδέλφους του δικαστές από ισάριθμες χώρες.

830 εκατομμύρια άνθρωποι εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και οι προσφυγές ανέρχονται σε 60.000, τόνισε ο Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος ο οποίος ως τώρα ήταν αντιπρόεδρος με Γερμανίδα συνάδελφο.
Από τις ελάχιστες αποφάσεις που δεν εκτελέστηκαν, ήταν η προσφυγή της Κύπρου κατά της Τουρκίας, που αν είχε επιδικαστεί θα είχε λυθεί το Κυπριακό, όπως ανέφερε ο κ. Σισιλιάνος.
Η μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή υπόθεση ελληνικού ενδιαφέροντος, που εξετάζεται από το ΕΔΔΑ, είναι για το Φαρμακονήσι, ενώ μεταξύ των υποθέσεων που εκκρεμούν είναι και αυτή κατά της Ουγγαρίας και του κλεισίματος του βαλκανικού δρόμου για τις προσφυγικές ροές, ανέφερε ο καθηγητής.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]