Ο Ερντογάν έδειξε ξανά πλάνα από το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

[ad_1]

Πλάνα από το βίντεο της χειρότερης ένοπλης επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία έδειξε και πάλι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης σήμερα, μόλις ώρες μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας αυτής.
Ο Ουίνστον Πίτερς έφθασε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο για το θέμα της προβολής του επίμαχου βίντεο και τις δηλώσεις του Ερντογάν με επίκεντρο την ένοπλη επίθεση με τους 50 νεκρούς στο Κράιστσερτς, πριν από μία εβδομάδα, τις οποίες καταδίκασαν η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.
Όμως, ο Πίτερς, όταν εξήλθε από τη σύντομη συνάντηση με τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους, υιοθέτησε έναν πιο συμφιλιωτικό τόνο, λέγοντας ότι δεν ήγειρε, κατά τη διάρκεια του τετ α τετ τους, το θέμα των αμφιλεγόμενων σχολίων του Τούρκου ηγέτη κατά τη διάρκεια προεκλογικών συλλαλητηρίων.
Επιπλέον, επισήμανε ότι δεν ζήτησε από τον Ερντογάν να σταματήσει να προβάλει πλάνα από το βίντεο της επίθεσης.
«Όχι, δεν το ζήτησα επειδή αισθάνθηκα ότι δεν χρειαζόταν να το ζητήσω, επειδή δεν το κάνουν πια», δήλωσε ο Πίτερς στους δημοσιογράφους σε μια σύνοδο της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), όπου συναντήθηκε με τον Ερντογάν.
Δύο ώρες αργότερα, ωστόσο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέκοψε την ομιλία που εκφωνούσε στην επαρχία του Ικονίου, προκειμένου το κοινό να παρακολουθήσει τα πλάνα από το βίντεο με τους πυροβολισμούς, που ο δράστης μετέδωσε στο Facebook την 15η Μαρτίου.
Οι εικόνες ήταν θολές, έπειτα από τεχνική επεξεργασία, όμως ο ήχος των πυροβολισμών ακουγόταν καθαρά.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιδιώκει να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματός του AKP στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έδειξε διαφορετικές εκδοχές του βίντεο καμιά δωδεκαριά φορές.
«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας μετέβη στη χώρα με μια αντιπροσωπεία και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε προτού έρθω εδώ. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε τι πρέπει να κάνουμε» είπε ο Ερντογάν στους ψηφοφόρους του στο Ικόνιο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters,dpa
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]