Ο ελληνικής καταγωγής Τιμ Μαγιόπουλος νέος CEO της Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευση

Την επόμενη μέρα φαίνεται ότι κοιτά η Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευσή της, αφού όρισε νέο διευθύνων σύμβουλο, τον ελληνικής καταγωγής Τιμ Μαγιόπουλο.

Ο Τιμ Μαγιόπουλος ορίστηκε ως νέος διευθύνων σύμβουλος το πρωί της Δευτέρας, μετά την απόλυση των υφιστάμενων διευθυντών, συμπεριλαμβανομένου του αφεντικού, Γκρεγκ Μπέκερ.
Η πρώτη κίνηση του Μαγιόπουλου ήταν να στείλει email στους πελάτες της τράπεζας σε μια προσπάθεια να τους καθησυχάσει μετά την κατάρρευσή της.

“Η Silicon Valley Bank, N.A. είναι ανοιχτή και διεξάγει τις δραστηριότητές της ως συνήθως. Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε. Αναγνωρίζω ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τους πελάτες μας και τους υπαλλήλους μας και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της εκπληκτικής κοινότητας που υπηρετούμε. Από σήμερα αναλαμβάνω καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρεία”, έγραψε στο εν λόγω email.

Η εμπειρία του είναι πλούσια στον κλάδο της οικονομίας, αφού έχει εμπειρία τόσο σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες που έχουν πληγεί από την κρίση όσο και στον τομέα της τεχνολογίας και θεωρείται αξιόπιστο στέλεχος.

Ο Τιμ Μαγιόπουλος γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1959 από τον Harry B. Mayopoulos και τη σύζυγό του Eleanor Ida Mayopoulos. Ο πατέρας του ήταν τεχνικός αεροναυπηγικής, συνδικαλιστής και μέλος της United Auto Workers. Η μητέρα του εργαζόταν με μερική απασχόληση σε πολυκατάστημα. Πήρε πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ το 1980 και έκανε το διδακτορικό στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το 1984.

Σύμφωνα με την Daily Mail, εντάχθηκε στη Fannie Mae στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και έφτασε να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, επαναφέροντας την εταιρεία σε κερδοφορία και αποδίδοντας περισσότερα από 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα στους φορολογούμενους.

Ο Μαγιόπουλος αποχώρησε το 2018 και τον Ιανουάριο του 2019 εντάχθηκε στην τεχνολογική εταιρεία Blend, η οποία παρέχει λογισμικό βασισμένο σε cloud για να επιτρέπει σε τράπεζες, πιστωτικούς οργανισμούς, υποθηκοφύλακες και άλλες εταιρείες να επεξεργάζονται δισεκατομμύρια δολάρια ενυπόθηκων δανείων και καταναλωτικών τραπεζικών συναλλαγών ημερησίως.


Η πρόσληψη του Μαγιόπουλου και η άμεση, σίγουρη προσέγγισή του, εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι θα ηρεμήσει τις αγορές και θα καθησυχάσει τους νευρικούς επενδυτές, σύμφωνα με την Daily Mail.