Ουκρανία: Δεν έγινε δεκτή από τη βουλή η παραίτηση του Πρωθυπουργού

[ad_1]

Δεν εγκρίθηκε από τη βουλή η παραίτηση του Ουκρανού πρωθυπουργού Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, την οποία είχε ζητήσει ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι ζήτησε επίσης την παραίτηση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας Πάβελ Κλίμκιν και Στεπάν Πολτοράκ, όπως και του επικεφαλής της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας Βασίλι Γκριτσάκ.
Ο Ζελένσκι ζητά από τη βουλή να εξετάσει άμεσα τα ζητήματα αυτά, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, και προσθέτει ότι η προεδρία θα ζητήσει την απαλλαγή από τα καθήκοντά του και του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας Γιούρι Λούτσενκο.
Όσον αφορά την παραίτηση του πρωθυπουργού, η ουκρανική βουλή δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες ψήφους, καθώς υπέρ της παραίτησης τάχθηκαν 97 βουλευτές, κατά 63, ενώ 50 απείχαν της ψηφοφορίας.
Στις 20 Μαΐου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διαλύσει τη βουλή και κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης να παραιτηθούν.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Βολοντίμιρ Γκρόισμαν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί και έθεσε την παραίτηση του στις 22 Μαΐου στη διάθεση της βουλής.
Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]