Οργή και προσβολές στον τουρκικό Τύπο για τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

Οργή που παίρνει σάρκα και οστά μέσω σπασμωδικών κινήσεων και… προσβολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ήταν το κοκτέιλ με το οποίο δέχθηκε ο τουρκικός Τύπος την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Η Yeni Safak, ιδιοκτησίας φίλου του Ερντογάν, ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο με δημόσιους διαγωνισμούς, γράφει ότι “η Ελλάδα είναι έτοιμη για πόλεμο”, παραποιώντας εμφανώς τα λεγόμενα του Ν. Δένδια για το casus belli και προσβάλει τον Έλληνα ΥΠΕΞ γράφοντας στο πρωτοσέλιδό της: “Τι ήπιες Δένδια;”.
Η διαδικτυακή Takvim γράφει ότι οι ΗΠΑ “επέλεξαν την πλευρά τους και υπέγραψαν με την Ελλάδα”.

Η Cumhuriyet, φανερά αντιπολιτευτική εφημερίδα, γράφει ότι Ελλάδα και ΗΠΑ έβαλαν τις υπογραφές τους σε αμυντική συνεργασία και θα επεκταθεί η αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα.Από την πλευρά του το CNN Türk υπογραμμίζει ότι εκτός από τις δύο αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, η Ελλάδα υπέγραψε και με την Αίγυπτο συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Χαμηλοί τόνοι από το Habertürk, το οποίο κάνει απλή αναφορά στην υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

H Yeni Cağ γράφει ότι σχηματίστηκε “βρώμικη συμμαχία εναντίον της Τουρκίας”, από Ελλάδα, Γαλλία και ΗΠΑ.

Η εφημερίδα Hürriyet στο ρεπορτάζ της σχετικά με τη συμφωνία που υπέγραψαν ο Νίκος Δένδιας και ο Άντονι Μπλίνκεν επισημαίνει ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται μόλις 40 χιλιόμετρα από την Τουρκία.

1 ΣΧΟΛΙΟ