Οργή για την αποφυλάκιση Κορκονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια

Οργή έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Επανεινώνδα Κορκονέα, 11 χρόνια μετά το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο 15χρονος Αλέξης έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του αστυνομικού στα Εξάρχεια.

Μετά την ποινή – χάδι του Εφετείου με την οποία μετατράπηκαν τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως σε 13 χρόνια ποινή φυλάκισης, ο Ε. Κορκονέας αφέθηκε χθες το απόγευμα ελεύθερος από τις φυλακές του Δομοκού όπου εκρατείτο.

Συνυπολογίζοντας την ποινή που έχει εκτίσει ήδη και τα μεροκάματα που έκανε στις Φυλακές, ο Κορκονέας απέκτησε μετά την απόφαση του Εφετείου δικαίωμα αποφυλάκισης, το οποίο «απολαμβάνει» από το απόγευμα της Τρίτης.

Συγγενείς, φίλοι και παλιοί συμμαθητές του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αδυνατούν να πιστέψουν πως ο Κορκονέας απολαμβάνει από χθες την ελευθερία, πως κατάφερε να «πληρώσει» μία δολοφονία ενός μικρού παιδιού με μόλις 11 χρόνια στη φυλακή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Ήδη για σήμερα το απόγευμα (8:00 μ.μ) υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου). Το κάλεσμα προωθείται μέσω των social media και ανήκει στην «Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη»

Το κάλεσμα σε διαμαρτυρία έρχεται μετά την ποινή «χάδι» για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα καθώς και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη.

Μεταξύ άλλων το κάλεσμα αναφέρει: «Για εμάς, το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι. Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί».
Ανησυχία από την ΕΛ.ΑΣ.
Στην Ελληνική Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός για τη σημερινή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα ενώ φοβούνται και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και ευαίσθητους στόχους από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.