Ομιλία Κ. Μητσοτάκη στους Έλληνες του Βελγίου (video)

[ad_1]

Η Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη να δώσει την μάχη των εκλογών ακόμα κι αν γίνουν σε ένα μήνα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους Έλληνες του Βελγίου.

Ζήτησε από τους Έλληνες της διασποράς να έρθουν και να ψηφίσουν στην Ελλάδα γιατί όχι μόνο η εκλογική μάχη θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά και γιατί όπως δεσμεύτηκε, αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα είναι υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν σε εθνικές εκλογές.
Mιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ για την «Ψήφο των Αποδήμων και το Φαινόμενο του Brain Drain/Brain Gain», ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ΝΔ σε συνεννόηση με τους βουλευτές της που είναι και υποψήφιοι για την ευρωβουλή «αποφασίσαμε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει χρήση της «τροπολογίας Κουντουρά», δεν θα παραμείνουν βουλευτές μέχρι να διαπιστώσουν αν μπορούν να εκλεγούν ευρωβουλευτές.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τους τέσσερις λόγους για τους οποίους οι Έλληνες θα πρέπει να καταψηφίσουν την κυβέρνηση:
-Ο πρώτος λόγος είναι ότι είπε ψέματα στους Έλληνες πολίτες, τους εξαπάτησε, έταξε πράγματα που δεν τα έκανε
-ο δεύτερος είναι ότι έπνιξε τους Έλληνες στους φόρους
-Ο τρίτος λόγος είναι η Συμφωνία των Πρεσπών που κάθε μέρα παράγει αρνητικά τετελεσμένα, αποτελεί μέγιστο σφάλμα και βαριά εθνική υποχώρηση που σωρεύει νέα προβλήματα κάθε μέρα όπως η ταυτότητα των προϊόντων της Βορείου Ελλάδος που αμφισβητείται
-Ο τέταρτος λόγος είναι ότι ο κ. Τσίπρας δίχασε τους Έλληνες με έναν τρόπο πρωτοφανή για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης.
Αναφέρθηκε στην απόφαση του ΕΛΚ να αναστείλει την συμμετοχή του κόμματος του Ορμπάν. «Το ΕΛΚ πήρε μια γενναία και δύσκολη απόφαση», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η «ΝΔ ανοικτά και ξεκάθαρα έστειλε επιστολή που έλεγε ότι δεν μπορεί να δεχόμαστε στις τάξεις μας ένα κόμμα που μιλά για ανελεύθερη δημοκρατία και που η πολιτική του στο μεταναστευτικό αναιρεί τις αρχές της υπευθυνότητας και αλληλεγγύης της ΕΕ».
Δήλωσε υπερήφανος ως επικεφαλής της παράταξης που έβαλε την χώρα στην ΕΕ. «Είμαι υπερήφανος που η ΕΕ τίμησε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με μία γέφυρα που φέρει το όνομά του…Και είμαι περήφανος που ερχόμενος πέρασα και από την αίθουσα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος υπέγραψε την συμφωνία του Μάαστριχτ που έβαλε το θεμέλιο για την ενοποίηση της Ευρώπης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφέρθηκε στην σημασία των ευρωεκλογών λέγοντας ότι «οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς η Ευρώπη αμφισβητείται στον πυρήνα της από λαϊκιστές είτε από δεξιά ή από αριστερά. Αμφισβητείται όμως και από τους ίδιους τους πολίτες. Ωστόσο η Ευρώπη ήταν είναι και θα παραμείνει το κοινό μας σπίτι. Εγώ θα αγωνιστώ για μία ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή και καλύτερη Ευρώπη».
Αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του λέγοντας ότι θα επιδιώξει ρυθμούς ανάπτυξης του 4% και το συνέδεσε με το brain drain. Mε αυτούς τους ρυθμούς είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, η Ελλάδα θα χρειαστεί εκτός από οικονομικό κεφάλαιο και ανθρώπινο κεφάλαιο και να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή των ανθρώπων που έφυγαν γιατί δεν έβρισκαν δουλειά ή καλά αμοιβόμενη εργασία.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]