Ομέρ Τσελίκ: Θα απαντήσουμε δεόντως στην Ελλάδα – Και διπλωματικά και στο πεδίο

16

Απειλητικός κατά της Ελλάδας εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΑΚΡ, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με αφορμή την αλλαγή του χάρτη της Αιγύπτου κατόπιν παρέμβασης Νίκου Δένδια, ο Ομέρ Τσελίκ στράφηκε κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία σημειώνει όλες τις τελευταίες κινήσεις της Αθήνας και θα απαντήσει δεόντως.

Όταν η Αίγυπτος αδειοδότησε τις περιοχές για έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η Ελλάδα ανησύχησε και άρχισε πάλι να κινείται κατά της Τουρκίας. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πήγε στο Κάιρο και συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ. Σημειώνουμε αυτή την ενέργεια της Ελλάδας. Υπό το όνομα φόρουμ Φιλίας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα εχθρικό σχήμα κατά της Τουρκίας. Κι αυτό το σημειώνουμε.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στο πρόσφατο κοινό ανακοινωθέν ότι θα εργαστεί για την εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν σε αυτό το φόρουμ, τις οποίες απορρίψαμε. Αυτό επίσης το σημειώνουμε. Να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία. Θα δώσουμε την απαραίτητη απάντηση με τον δέοντα τρόπο τόσο σε διπλωματικό επίπεδο, όσο και στο πεδίο της μάχης», είπε χαρακτηριστικά.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης