Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις δύο πυρκαγιές, που μαίνονται από χθες, στη Σάμο και στα Κύθηρα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις του νερού, ενώ η εικόνα από την εξέλιξη και των δύο πυρκαγιών είναι καλύτερη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στη Σάμο εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Η φωτιά στο Πυθαγόρειο Σάμο, που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 μμ του Σαββάτου, βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες από 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα -πρόκειται για τις δυνάμεις του νησιού. Συνδράμουν επίσης αρκετά εθελοντικά οχήματα και βυτιοφόρα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά έφθασε πολύ κοντά σε σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες χωρίς ευτυχώς, να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τελικά εκκενώθηκαν τέσσερα ξενοδοχεία.Το δεύτερο πύρινο μέτωπο, βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΠαλαιόποληΚυθήρων. Σήμερα το πρωί, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στην περιοχή. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες. Επίσης, συνδράμουν μία υδροφόρα και δύο χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ και από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα.