Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Κεντρική Μακεδονία (video)

[ad_1]

Με επισκέψεις στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στη Βέροια, ολοκλήρωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ την περιοδεία του στην Κεντρική Μακεδονία. Χθες από τις Σέρρες, τη Νιγρίτα και χωριά της περιοχής, όπου περιόδευσε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο για την υψηλή φορολογία και τη διχαστική πολιτική, που, όπως είπε, έχει υιοθετήσει ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης την ώρα που μιλούσε σε εκδήλωση της ΝΔ στη Βέροια, εθνικιστές επιχείρησαν με συνθήματα να διακόψουν την ομιλία του.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί αρνητικά τετελεσμένα, και τόνισε ότι οι Μακεδόνες αισθάνονται προδομένοι, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση υπέγραψε τις Πρέσπες, η ΝΔ καταψήφισε. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ως υπουργοί θα λειτουργούν οι περιφερειάρχες.
Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι ισχυρό, τόνισε από τις Σέρρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών της 26ης Μαΐου.
«Οι ‘Ελληνες πολίτες θα στείλουν ένα διπλό μήνυμα, καταψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα για όλα όσα είπε και δεν έκανε, για τους φόρους που έβαλε για τη συμφωνία των Πρεσπών, για το διχασμό, αλλά θα υπερψηφίσουν και τη Νέα Δημοκρατία ως την μόνη δύναμη που μπορεί να εκφράσει σήμερα την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό το μήνυμα έλαβα και εδώ πέρα στην Σέρρες όπου περιόδευσα, ο κόσμος πολύ ζεστός, πολύ θερμός και πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα θα εκφραστεί με εκκωφαντικό τρόπο στην κάλπη’, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την περιοδεία του από τη Νιγρίτα, όπου περπάτησε στην κεντρική αγορά, ενώ στη λαϊκή τον περίμεναν οι πρόεδροι των μικροπωλητών που δραστηριοποιούνται στις Σέρρες.
Στις δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στόχος του είναι να αμβλύνει και τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, ιδίως στον αντίκτυπο που έχουν στα μακεδονικά προϊόντα.
Αφού περιόδευσε και στα χωριά Σκούτερι και Νέο Σούλι, κατέληξε στην Πρώτη Σερρών όπου βρέθηκε στο ιστορικό σπίτι του ιδρυτή της κεντροδεξιάς παράταξης. Στην εστία των Καραμανλήδων τον υποδέχθηκαν και τον ξενάγησαν ο αδερφός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αχιλλέας και ο εγγονός του Κώστας Καραμανλής.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευθυμίου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]