Οι πολίτες να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού (video)

[ad_1]

«Ο κομματισμός συνεχίζει να είναι το φρένο της χώρας μας. Τα όρια των κομμάτων γίνονται τα όρια της κοινωνίας. Η ανημποριά των κομμάτων γίνεται ανημποριά της κοινωνίας. Και αυτό είναι άδικο γι’ αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ανοίγοντας τις εργασίες της 10ης Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων του Ποταμιού, στο Ζάππειο Μέγαρο.
Ο επικεφαλής του Κινήματος ξεκίνησε την ομιλία του με σκληρή κριτική, τόσο στην κυβέρνηση, αλλά και στη ΝΔ, που φαίνεται να έχει ως μόνο στόχο την επιστροφή της στις υπουργικές καρέκλες. «Η απόσταση που μας χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γεφυρώνεται», είπε χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας τρία επίκαιρα σημεία σύγκρουσης. Την επιμονή του κ.Τσίπρα να μην επιτρέψει τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ψήφο στους Έλληνες που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης και την πρόταση του να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον λαό, δηλαδή να κάνει ο ΠτΔ προεκλογική εκστρατεία με κομματάρχες – υποστηρικτές.
Κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν «έξω από το κουτί», τονίζοντας πως «το Ποτάμι δεν είναι το μικρό για τους διαφορετικούς, είναι το διαφορετικό για όλους!».
Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία των 26 προσωπικοτήτων που ζήτησαν να ενισχυθεί η φωνή του Ποταμιού στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, κάλεσε τα στελέχη του Ποταμιού σε ολόκληρη τη χώρα να έρθουν σε επαφή με τους απογοητευμένους φιλελεύθερους και απογοητευμένους κεντροαριστερούς, που είδαν τις ηγεσίες τους να παραδίδονται στους εθνικιστές πολίτες και που σήμερα κοιτάνε προς το μέρος του Ποταμιού.
Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]