Οι μεταρρυθμίσεις υπέρ των ελεύθερων επαγγελματιών στο επίκεντρο των συναντήσεων του Σ Σιμόπουλου

Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ανέλυσε το πρόγραμμα του κόμματος σε συναντήσεις του με εκπροσώπους των επιχειρήσεων και της επιστήμης

Οι μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ από την 8η Ιουλίου και θα οδηγήσουν τη χώρα σε ισχυρή ανάπτυξη, βρέθηκαν στο επίκεντρο των χθεσινών συναντήσεων του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Στράτου Σιμόπουλου.

Ο κ. Σιμόπουλος συναντήθηκε με ελεύθερους επαγγελματίες και με επιστήμονες σε ισάριθμες συναντήσεις του, όπου και ανέλυσε το πρόγραμμα και τις θέσεις της ΝΔ για τη στήριξη της αγοράς και των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό ανέλυσε όσα μέτρα η ΝΔ έχει δεσμευτεί να κάνει πράξη, όπως: α) τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 20%, εντός μιας διετίας και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%, β) τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω της μείωσης του κόστους δανεισμού, γ) τη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες από το 22% σε 9%, δ) τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και ε) τη μείωση των εισφορών στην κύρια σύνταξη.

Απευθυνόμενος στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και στους επιστήμονες, επισήμανε ότι θα ακυρωθεί στην πράξη η καταστροφική πολιτική των υπερπλεονασμάτων, ενώ εξυπακούεται ότι θα στηριχθεί η μεσαία τάξη, καθώς η ΝΔ είναι το κόμμα της μεσαίας τάξης.

Για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σιμόπουλος τόνισε, όπως έχει υποσχεθεί και η ΝΔ, ότι θα μειωθεί κατά 30% εντός μιας διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες (μεγάλους, μεσαίους και μικρούς), ενώ θα καθιερωθεί έκπτωση της τάξης του 40-50% για εργασίες ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης των κτιρίων.

Σήμερα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με πολιτικούς φίλους του στις 18:30 στο θέατρο Αριστοτέλειο (Εθνικής Αμύνης 2), ενώ στις 20:30 θα βρεθεί στο Πανόραμα στο Dio Con Dio (Παπαδοπούλου 13, Πανόραμα).