Οι αντιδράσεις της αγοράς και των κομμάτων για τη ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας (video)

[ad_1]

Θετικό πρόσημο από την αγορά στο νέο πλαίσιο προστασίας. Θα ψηφίσει επί της αρχής τη ρύθμιση λέει η ΝΔ επικρίνει ωστόσο την κυβέρνηση γιατί όπως υποστηρίζει το νέο πλαίσιο θέτει αυστηρότερα όρια και δεν προβλέπει καμία επιβράβευση για τους συνεπείς δανειολήπτες.

Η ΝΔ
Η ΝΔ καταλογίζει στην κυβέρνηση καθυστερήσεις στο ζήτημα της διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέος το οποίο σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα ανέρχεται σε 223 δις ευρώ, από 183 δις ευρώ που ήταν το 2014. Χαρακτηρίζει μάλιστα «θράσος» τους κυβερνητικούς , όπως λέει, πανηγυρισμούς την ώρα που η ρύθμιση θέτει αυστηρότερα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας ακόμη και από αυτά που η ίδια υποσχόταν μέχρι πρότινος.
Στην ΝΔ εκτιμούν ότι η ρύθμιση δεν προβλέπει καμία επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, σημειώνοντας ότι ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που εξαγγέλθηκε ότι θα τη συνοδεύσει. Η ΝΔ θα ψηφίσει επί της αρχής θετικά της ρύθμισης και ξεκαθαρίζει ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε βελτιωτικές τροποποιήσεις της ρύθμισης οι οποίες μεταξύ άλλων θα επιχειρούν να αποκαλύψουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά παράλληλα θα επιβραβεύουν και τους συνεπείς δανειολήπτες.

Το ΚΙΝΑΛ
Το ΚΙΝΑΛ σχολιάζει ότι «για ακόμη μια φορά την πληρώνουν οι συνεπείς και οι αδύναμοι πολίτες», και κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το Κόμμα, με ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και αναστολή των πλειστηριασμών.
Το ΚΚΕ
«Η τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια αλυσίδα κυβερνητικών ρυθμίσεων σε βάρος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών» σχολίασε το ΚΚΕ.
H Ένωση Κεντρώων
Να συμπεριληφθούν στην προστασία όλα τα δάνεια για τα οποία έχει καταβληθεί το 1/3 του οφειλόμενου ποσού από τους δανειολήπτες, ζητά η Ένωση Κεντρώων.
Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Γελαντάλις, Γιάννης Τρουπής
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]