Ξυλοδαρμός μετρό: Η φωτογραφία-ντοκουμέντο των ανήλικων που οδήγησε στη σύλληψή τους

65

Φωτογραφία που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας δημοσίευσε το Σάββατο 16/1 το δελτίο ειδήσεων του Alpha, στην οποία απεικονίζονται οι ανήλικοι δράστες που προέβησαν στον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό. Μάλιστα, φαίνεται πως η φωτογραφία αυτή πρόκειται για σημαντικότατο εργαλείο στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., και πιθανόν να είναι και αυτό που τους οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί σοκ στη θέα του περιστατικού, εξαιτίας τόσο της ηλικίας των δραστών, όσο και της αγριότητας με την οποία κακοποιούν τον άνδρα. Σημειώνεται πως, οι νεαροί θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την Τρίτη 19/1, οπότε και θα οδηγηθούν στον ανακριτή για τις απολογίες τους. Ο ειδικός φρουρός που φαίνεται να γνώριζε το περιστατικό, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και είναι κατηγορούμενος για δύο πλημμελήματα, που αφορούν παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.Τα δύο αδέλφια, κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και για απείθεια, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη. Μέχρι τότε, σύμφωνα με εντολή των δικαστικών αρχών, οι δύο κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Η υπεράσπιση των δύο αδελφών δηλώνει πως οι ανήλικοι έχουν μετανιώσει για την αποτρόπαια πράξη τους και επιθυμούν να ζητήσουν συγγνώμη για όσα έκαναν. Αναφέρουν, επίσης, οι συνήγοροι πως τα δύο αδέλφια εμμένουν σε όσα φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς, στους οποίους απέδωσαν την αντίδραση τους σε έντονη πρόκληση που δέχθηκαν από την πλευρά του θύματος. Ο συνήγορος του αστυνομικού δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται.Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί αφού μας έκανε παρατήρηση μετά κάτι μας είπε για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και γι´ αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε…» ήταν οι πρώτες δηλώσεις των δύο αδελφών.Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε εξονυχιστική έρευνα για τη σύλληψη των δύο αδελφών, με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές να υποστηρίζουν πως εικόνες από κάμερες που κατέγραψαν το περιστατικό και διασταύρωση πληροφοριών σχετικών με τους δύο νέους αποτέλεσαν τα σημεία – ”κλειδιά” για τον εντοπισμό τους.

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης