Ν. Χαρδαλιάς: Και το Σαββατοκύριακο η αποκατάσταση στη Χαλκιδική

«Η Χαλκιδική παραμένει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Τα συνεργεία θα παραμείνουν στην περιοχή για την αντιμετώπιση επί μέρους προβλημάτων των υποδομών», ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Δημαρχείο Ν. Προποντίδας, στα Ν. Μουδανιά, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του άτυπου συντονιστικού οργάνου.
Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς τις επόμενες ώρες αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον Μαρμαρά, τα Σήμαντρα και το κάμπινγκ της Σάρτης, ενώ οι περιοχές της Κασσάνδρας που παραμένουν χωρίς ρεύμα θα ηλεκτροδοτηθούν σταδιακά μέχρι νωρίς το απόγευμα, καθώς αποκαταστάθηκαν οι πέντε μεταλλικοί ιστοί με ηλεκτροφόρα καλώδια που είχαν υποστεί σημαντικές βλάβες.

«Δώσαμε μία δύσκολη μάχη, έχοντας απέναντί μας το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ποτέ η ΔΕΗ στην ιστορία της και το πλέον ακραίο φυσικό φαινόμενο τα τελευταία 35 χρόνια», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, κάνοντας παράλληλα μια αναδρομή στις κινήσεις τις κυβέρνησης και των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου.
«Μετά από 36 ώρες προσπάθειας, στις 11.28 παραδόθηκαν οι 5 πυλώνες υψηλής τάσης και 11.57 παραδόθηκε ο οδικός άξονας Μουδανιά – Κασσάνδρα σε χρήση» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η αρχική εκτίμηση για την αντικατάσταση των δύο πυλώνων που καταστράφηκαν και των 3 που υπέστησαν βλάβες ήταν 72 ώρες. «Αυτή τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία της περιοχής έχει ρεύμα», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν μικρά προβλήματα στον Ν. Μαρμαρά, στα Σήμαντρα, σε ένα κάμπινγκ στη Σάρτη, στο αντλιοστάσιο στη Συκιά, που στις επόμενες ώρες θα υπάρχει αποκατάσταση. Επίσης, επεσήμανε ότι στην ανατολική Κασσάνδρα η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί τις επόμενες 3 ώρες.
Ωστόσο ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι θα υπάρχουν μικρά προβλήματα, τονίζοντας ότι «τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ παραμένουν σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και θα παραμείνουν και το Σαββατοκύριακο και μέχρι και το τελευταίο χωριό να έχει ρεύμα».

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι είναι σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της 72χρονης γυναίκας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ενώ εξιτήριο πήραν τα παιδιά που είχαν τραυματισθεί και νοσηλευονταν στο Νοσοκομείο Γεννηματάς εκτός από ένα που θα παραμείνει προληπτικά και θα αποχωρήσει τη Δευτέρα.

Όσον αφορά τις αυτοψίες των Μηχανικών, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι συνεχίζονται με διπλές βάρδιες για την καταγραφή των ζημιών, ενώ από χθες τα συνεργεία του ΕΛΓΑ έχουν ξεκινήσει τις αυτοψίες που έχουν υπάρξει σε καλλιέργειες.Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, ανέφερε ότι σημειώθηκαν πολλά προβλήματα στο Δήμο, επισημαίνοντας ότι η ηλεκτροδότηση έχει επανέλθει. Ωστόσο σημείωσε ότι παραμένει το πρόβλημα με την υδροδότηση, αλλά «εφόσον έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα και τα αντλιοστάσιά μας δουλεύουνε σωστά είναι θέμα χρόνου να δοθεί λύση και σ’ αυτό το πρόβλημα», τόνισε. Παράλληλα τόνισε ότι οι υπάλληλοι και τα συνεργεία του Δήμου θα δουλέψουν και το Σαββατοκύριακο για να επανέλθει η κανονικότητα από την επόμενη εβδομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι καθώς ομαλοποιείται η κατάσταση στις υποδομές του Δήμου ήδη άρχισαν να έρχονται επισκέπτες για το Σαββατοκύριακο.

Πηγή : halkidikifocus.gr