Ν. Μιχαλολιάκος: Οι δηλώσεις μου διαστρεβλώθηκαν, μιλούσα για τη μέθοδο του “ντεμοντάζ” (video)

[ad_1]

Με τη δίκη της Χρυσής Αυγής να οδεύει προς το τέλος της και ενόψει των απολογιών των κατηγορουμένων, ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιχειρεί να «μαζέψει» παλαιότερες δηλώσεις του, δηλώσεις που αποδεικνύουν, πέρα από την εγκληματική δράση της οργάνωσης που ηγείται, τις ναζιστικές της καταβολές.
Η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσιεύει βίντεο το οποίο αποτυπώνει τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής να δηλώνει, σε συγκέντρωση στα γραφεία της Χ.Α., πως ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του είναι «η σπορά των ηττημένων του 1945, οι Εθνικιστές, οι Φασίστες».
Ωστόσο, σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναδιπλώθηκε και υποστήριξε ότι τα λόγια του «διαστρεβλώθηκαν».
«Μέσα στο πλαίσιο των πολεμικών αποζημιώσεων ήταν να δοθούν μεγάλες βιομηχανίες της ηττημένης Γερμανίας στα κράτη τα οποία κατεστράφησαν και είχαν υποστεί μεγάλες ζημίες από τον πόλεμο. Τότε λοιπόν ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση να έρθουν κάποιες μεγάλες βιομηχανίες στην Ελλάδα, με τη μέθοδο του λεγόμενου “ντεμοντάζ”. Δηλαδή διαλύουν τις βιομηχανίες (και τις μεταφέρουν). Και εκρίθη τότε από τους μεγάλους μας συμμάχους ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει μεγάλη και ισχυρή βιομηχανία. Και κράτος το οποίο δεν έχει ισχυρή βιομηχανία δεν μπορεί να είναι ανεπτυγμένο. Γι’ αυτό κι εγώ -και το παρεξήγησαν κάποιοι, το διαστρέβλωσαν- είχα κάνει τη δήλωση που αποσπασματικά τη δείχνουν, ότι εμείς είμαστε απ’ τους ηττημένους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Και πράγματι ήμασταν απ’ τους ηττημένους», ανέφερε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.
Πριν από λίγα χρόνια σε ραδιοφωνική συνέντευξη -την ίδια συνέντευξη όπου είχε αναλάβει και την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα– ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε αποπειραθεί να διαψεύσει ακόμα και το ότι είπε αυτή τη φράση.
«Για πρώτη φορά διερευνάται η ποινική ευθύνη της ηγεσίας της Χ.Α. στην τέλεση εγκληματικών πράξεων», δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης προσθέτοντας ότι «η υπεράσπιση της Χ.Α. λέει ότι δεν είναι δυνατόν να στοχοποιηθεί η ηγεσία ενός πολιτικού κόμματος για αξιόποινες πράξεις ενός μέλους ή οπαδού».
Όπως εκτιμά ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, οι απολογίες της ηγεσίας της Χ.Α. αναμένονται το καλοκαίρι.

Πηγή: ΕΡΤ1Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]