Ν. Ζηλανδία: Σύλληψη ενός ατόμου μετά από κινητοποίηση της αστυνομίας σε συνοικία της Κράιστσερτς

[ad_1]

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα σε συνοικία της πόλης Κράιστσερτς –όπου συνολικά 50 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά Αυστραλού ακροδεξιού μέσα σε δύο τεμένη τον Μάρτιο– αφού έλαβε κλήση για την ύπαρξη ενός ύποπτου αντικειμένου, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.
Η αστυνομία απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις για τη φύση του συμβάντος στη συνοικία Φίλιπσταουν της πόλης, στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων Σεντ Τζον δήλωσε ότι ένα όχημα βρίσκεται σε ετοιμότητα στην περιοχή έπειτα από αίτημα της αστυνομίας, όμως δεν έχει χρειαστεί να προσφέρει βοήθεια σε θύματα.
Η εφημερίδα New Zealand Herald ανέφερε ότι η αστυνομία έσπευσε στην περιοχή έπειτα από απειλή για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και απομάκρυνε τους κατοίκους πολλών σπιτιών. Ωστόσο, μία εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες της εφημερίδας.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Newshub, η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και έχει σπεύσει επιτόπου τουλάχιστον ένα ασθενοφόρο. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Stuff, σύμφωνα με τον οποίο στην περιοχή έχουν σπεύσει τουλάχιστον είκοσι οπλισμένοι αστυνομικοί με δέκα οχήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]