Νικητής ο Παναγιώτης Καραΐσκος στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας

40

[ad_1]

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος ήταν ο νικητής στους άνδρες του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Ο αθλητής του Πανελληνίου ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 1 ώρα 08.04, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, αφού βελτίωσε το 1.08.30 του Κώστα Γκελαούζου από το 2018. Ο δεύτερος στον Μαραθώνιο Αθήνας του 2018 πέτυχε την πρώτη νίκη του στη διοργάνωση και παράλληλα πιστοποίησε την καλή αγωνιστική κατάστασή του ενόψει των αγώνων μαραθωνίου που ακολουθούν. Ο Θοδωρής Αναγνώστου (Δρομέας Αμαρουσίου) τερμάτισε δεύτερος με επίδοση 1 ώρα 08.30, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισός) με 1 ώρα 08.38.
«Ήθελα πολύ την πρώτη θέση. Στον αγώνα αντιμετώπισα κάποιες ενοχλήσεις στο στομάχι μου, αλλά ευτυχώς με βοήθησε η ζέστη. Αυτός είναι ο καιρός μου. Με βοηθάει πολύ η υψηλή θερμοκρασία. Παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα, κατάφερα να ρισκάρω. Δεν έκοψα στις ανηφόρες και συνέχισα με ένταση, όπως και σε αυτή του τερματισμού. Είναι μια πραγματικά πολύ δύσκολη διαδρομή. Μετά την τελευταία στροφή, δεν έβλεπα. Συνέχιζα μόνο…» δήλωσε μετά τη νίκη του ο Παναγιώτης Καραΐσκος.
Στο μεταξύ, η Στεφανία Λεοντιάδου πέτυχε την πρώτη νίκη της στον Ημιμαραθώνιο. Η αθλήτρια του Δρομέα Αμαρουσίου κάλυψε την απόσταση σε 1.20.43 και άφησε στη δεύτερη θέση την Πολωνή Ναταλία Μιερζλίκιν με 1.22.01. Τρίτη τερμάτισε η Σόνια Τσεκίνη (ΦΣ Αργους Ορεστικού) με 1.22.18, ενώ η Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) συμπλήρωσε την τριάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 1.22.57.
«Ήταν πολύ ωραία εμπειρία, αν και ήταν προπονητικός αγώνας, γιατί σε τρεις εβδομάδες θα τρέξω τον Μαραθώνιο στο Ρότερνταμ και κυνηγάω επίδοση κάτω από 2:40. Επομένως, αυτό ήταν ένα δύσκολο πέρασμα, γιατί η διαδρομή ήταν λίγο απαιτητική, είχε πολλή ζέστη, αλλά όλα πήγαν καλά. Αλήθεια είναι ότι ήθελα να τρέξω γρηγορότερα αλλά η ζέστη δεν μου επέτρεψε, ξόδευα πολλή ενέργεια στις ανηφόρες με τον ήλιο και έτσι αποφάσισα να το πάω συντηρητικά» είπε η Λεοντιάδου.
Ο Χρήστος Παπούλιας ήταν ο νικητής στα 5 χιλιόμετρα των ανδρών, στο πλαίσιο του 8ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, ενώ στον αγώνα των γυναικών επικράτησε η 14χρονη Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη.
Ο Χρήστος Παπούλιας ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 16.03 και έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Παναγιώτη Καρούτζο με 16.12, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Πούλιος με 16.40. Μετά τη νίκη του ο Παπούλιας τόνισε: «Απόλαυσα τον αγώνα μου, αν και για μένα ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τον ανοικτό στίβο. Ήταν ένας όμορφος αγώνας, υπήρχε κόσμος παντού που μας βοήθησε στην προσπάθειά μας, ενώ και ο καιρός ήταν καλός».
Από την πλευρά της, η Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτη, η οποία πέρυσι είχε τερματίσει δεύτερη στα 3 χιλιόμετρα, κάλυψε τα 5 χιλιόμετρα σε 18.45. Δεύτερη ήταν η Κατερίνα Μπερδούση με 19.16, ενώ τρίτη τερμάτισε η Μπάλλα Ντενίσα με 19.28. Η Χατζηπαναγιώτη δήλωσε μετά την προσπάθειά της: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με αρκετή ανηφόρα. Ειδικά η τελευταία ανηφόρα με δυσκόλεψε αρκετά. Φέτος ήθελα να ξανατρέξω για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μου ταιριάζει το πεντάρι και τα κατάφερα. Είχαμε μεγάλο συναγωνισμό κατά τη διάρκεια της κούρσας, όμως είμαι χαρούμενη με τη νίκη μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Παναγιώτη Χαράμη».
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ad_2]