Νεες αποκαλυψεις για τον Καμμένο και το σκάφος του

32

Σειρά αναπάντητων ερωτημάτων προκύπτουν από την υπόθεση της αγοράς από τον Πάνο Καμμένου του υπερπολυτελούς σκάφους αξίας 600.000 ευρώ, με το οποίο «πνίγει» τον πόνο του για την απώλεια της εξουσίας.

Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός Άμυνας ελέγχεται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου για κληρονομιά 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το εν λόγω ποσό φαίνεται μάλιστα να συνδέεται με ύποπτο δάνειο, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Και το όνομα αυτού… «Lay Back»
Όπως αποκάλυψαν τα «Παραπολιτικά» στις 14 Ιουνίου, ο Πάνος Καμμένος, µετά την απόφασή του να µη συµµετάσχει τόσο ο ίδιος όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις επερχόµενες εθνικές εκλογές, έκανε ένα «δώρο» στον εαυτό του, αγοράζοντας ένα µεταχειρισµένο σκάφος, το οποίο ονόμασε «Lay Back», που στα ελληνικά σηµαίνει «αράζω». Τα ερωτηματικά γεννώνται από το γεγονός ότι, την ώρα που ο Πάνος Καμμένος αποφασίζει να προχωρήσει στην συγκεκριμένη «επένδυση», έχει ουκ ολίγους φορολογικούς πονοκεφάλους.

Η κληρονομιά και το δάνειο που έκανε «φτερά»
Το κουβάρι φαίνεται να ξεκινά από την κληρονοµιά ύψους περίπου 6,5 εκατοµµυρίων ευρώ, ποσό το οποίο αφορά µυστηριώδες δάνειο που αναζητείται στα ψιλά γράµµατα της φορολογικής νοµοθεσίας και δύο ενηµερωτικά σηµειώµατα από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουµένων Μεγάλου Πλούτου, που αναζητούν στις εφορίες της Καλλιθέας και της Αθήνας, ίχνη φοροαποφυγής. Ειδικότερα οι έλεγχοι του ΚΕΦΟΜΕΠ επικεντρώνονται στο δάνειο των 6,5 εκατοµµυρίων ευρώ, που φαίνεται ότι είχε λάβει το 2005 από εταιρεία του ο Ηλίας Καµµένος, ο αποβιώσας πατέρας του Πάνου Καµµένου.

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» το επίμαχο ποσό, παρότι εμφανιζόταν έως το 2015 στο ενεργητικό της εταιρείας, «χάθηκε» στη χρήση του 2016 και εντάχθηκε στα χρέη και τα βάρη της κληρονομιάς. Αυτό προκάλεσε και τον φορολογικό έλεγχο προκειμένου να διερευνηθεί το κατά πόσο φορολογήθηκαν τα 6,5 εκ. ευρώ, αλλά και ποιον ρόλο έπαιξαν οι δύο έφοροι της Καλλιθέας και της ΦΑΕΕ Αθηνών, οι οποίοι επέτρεψαν τη λύση της εταιρείας μετά τον θάνατο του Ηλία Καμμένου το 2016.