Νίκος Δένδιας: Είχε επεισόδιο ορθοστατικής υπότασης

Ζάλη αισθάνθηκε σήμερα (29.12.2022) ο Νίκος Δένδιας στο Άγιον Όρος, από όπου ήρθε η ενημέρωση ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και ότι ο ίδιος ήταν πολύ καλά στην υγεία του.Ειδικότερα, η ενημέρωση που ήρθε νωρίτερα από κυβερνητικές πηγές, έλεγε ότι ο Νίκος Δένδιας είχε επεισόδιο ορθοστατικής υπότασης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους και ότι ο υπουργός Εξωτερικών ήταν απολύτως καλά στην υγεία του.Στη Μονή σήμανε συναγερμός και ο κ. Δένδιας δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους. Άμεσα κλήθηκε ελικόπτερο προκειμένου να παραλάβει τον υπουργό Εξωτερικών και να τον μεταφέρει στην Αθήνα.Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία και σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο ήταν ορθοστατικής υπότασης, επιβεβαιώνει πάντως το τοπικό μέσο.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας του υπουργού ματαιώνεται – επρόκειτο μετά τη Μονή Ξενοφώντος να μεταβεί στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου.

Θυμίζουμε πως η επίσκεψή του ξεκίνησε με μια περιπέτεια, καθώς λόγω πυκνής ομίχλης, το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των Καρυών, ούτε σε εκείνο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και τελικά κατέβηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

1 ΣΧΟΛΙΟ