Νέος πρόεδρος του ΕΚΘ ο Χάρης Κυπριανίδης

Νέος πρόεδρος του ΕΚΘ ο Χάρης Κυπριανίδης

Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θεσσαλονίκης καθώς τον Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη που παραιτήθηκε μετά από εννέα χρόνια στη θέση του προέδρου διαδέχεται ο μέχρι σήμερα οργανωτικός γραμματέας του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης.

Μετά την παραίτηση Τσαραμπουλίδη λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης, ο Χάρης Κυπριανίδης εκλέχθηκε χθες 17/12 από την Ολομέλεια της Διοίκησης του ΕΚΘ.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΕΚΘ συνήλθε η Ολομέλεια της Διοίκησης του, και μετά από πρόταση της πλειοψηφούσας από το τελευταίο Συνέδριο παράταξης (ΠΑΣΚΕ), που ήταν και η μοναδική για την θέση του Προέδρου εκλέχθηκε ο Χάρης Κυπριανίδης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη δύσκολή περίοδο της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων και της λιτότητας που ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα, δίνοντας το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πολλούς και μεγάλους αγώνες και “καταφέρνοντας να είμαστε παρόντες σε όποιο πρόβλημα χρειάστηκε, από εκείνο του ενός εργαζόμενου, αλλά και ολόκληρων επιχειρήσεων και κλάδων εργαζομένων”.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΚΘ αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Διοίκησης για την εκλογή του, έκανε αναφορά στην πορεία των εννέα χρόνων που χάραξε ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, αλλά και στην εργασιακή κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σε αντικατάσταση του Χάρη Κυπριανίδη από τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα, εκλέχθηκε ο Σιδέρης Κωνσταντινίδης, ενώ τη θέση του στην Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχθηκε ο Μάριος Τσελώνης.