Κυριακή, 14 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Σημαντικές αυξήσεις αποδοχών στις Ένοπλες Δυνάμεις – Προς ψήφιση το νέο μισθολόγιο
Δώρο Χριστουγέννων 2025: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή του
Βουλή: Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2026 (live)
Παπασταύρου: Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στο αγροτικό – Ο πρωθυπουργός άνοιξε την πόρτα του διαλόγου
Δύο μήνες σχεδίαζαν τη δολοφονία του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα – Τι ρόλο είχε ο ανιψιός του
Κ. Βελόπουλος για Πιερρακάκη: Έτρεξε μόνος του και βγήκε πρώτος-Για αγρότες: Να μη διασπαστούν τα μπλόκα
Κρήτη: Περισσότερα από 1,7 εκατ. πήραν οι συλληφθέντες από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ- Δήλωναν ονόματα νεκρών
Υψηλοί τόνοι μεταξύ Α. Γεωργιάδη – αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο προϋπολογισμός του 2026 έχει το μεγαλύτερο ποσό δαπανών για την υγεία
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία:1,5 εκατ. βίντεο της επίθεσης κατέβασε παγκοσμίως το Facebook

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
6 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



1,5 εκατ. βίντεο της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία τις πρώτες 24 ώρες μετά το μακελειό σε δύο τεμένη του Κράισττσερτς ανακοίνωσε ότι κατέβασε παγκοσμίως το Facebook.
«Τις πρώτες 24 ώρες κατεβάσαμε 1,5 εκατομμύριο βίντεο της επίθεσης παγκοσμίως, από τα οποία περισσότερο από το 1,2 εκατομμύριο μπλοκαρίστηκαν προτού ανέβουν» στο Διαδίκτυο, ανέφερε σε tweet αργά χθες Σάββατο το Facebook.

Facebook says it removed 1.5 million videos of the New Zealand mosque attack https://t.co/i52kjw1FBA pic.twitter.com/0ILgJgbEgM
— Reuters Top News (@Reuters) March 17, 2019

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι κατεβάζει ακόμη και τις εκδοχές του βίντεο που έχουν τροποποιηθεί ώστε να μην δείχνουν βίαιες εικόνες από σεβασμό για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από το μακελειό.
Ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ, δράστης του μακελειού που άφησε πίσω του τουλάχιστον 50 νεκρούς, μετέδιδε επί 17 λεπτά απευθείας μέσω του Facebook τις επιθέσεις στα δύο τεμένη του Κράισττσερτς χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που είναι σχεδιασμένη για όσους κάνουν extreme sports. Το βίντεο αυτό αναμεταδιδόταν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επί ώρες.
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να συζητήσει την εφαρμογή του live streaming με στελέχη του Facebook.
Την ίδια ώρα, οι νεκροί από την επίθεση της Παρασκευής σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς ανέρχονται πλέον στους 50, καθώς η αστυνομία εντόπισε ένα ακόμη πτώμα στο τέμενος αλ Νουρ, ενώ η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι οι σοροί των νεκρών θα αρχίσουν να παραδίδονται στις οικογένειές τους από σήμερα το βράδυ.Βάσει του ισλάμ οι νεκροί πρέπει θάβονται μέσα σε 24 ώρες, όμως προς το παρόν καμία από τις σορούς των θυμάτων της επίθεσης της Παρασκευής δεν έχει δοθεί στις οικογένειές τους καθώς συνεχίζεται η έρευνα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Australia’s Prime Minister @ScottMorrisonMP met with the Muslim community to offer support and “share their deep sorrow” over New Zealand’s #ChristchurchTerrorAttack.
Morrison has said that he stands with his “New Zealand cousins” #TheyAreUs #WeAreOne https://t.co/uXKdR8XtxV
— TicToc by Bloomberg (@tictoc) March 17, 2019

Η Άρντερν επεσήμανε ότι η παράδοση των σορών θα ξεκινήσει από σήμερα το βράδυ. «Ωστόσο είναι πιθανό αρχικά να πρόκειται για μικρό αριθμό», όπως εξήγησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ενώ πρόσθεσε ότι η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως την Τετάρτη.
Στο μεταξύ αστυνομικές δυνάμεις θα φυλάσσουν όλα τα τεμένη της Νέας Ζηλανδίας όσο διάστημα είναι ανοικτά.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αστυνομίας Μάικ Μπους δήλωσε πως οι αρχές πιστεύουν ότι Μπρέντον Τάραντ, ο 28χρονος Αυστραλός που έχει συλληφθεί ως δράστης της επίθεσης, έδρασε μόνος του.
Ο Μπους εξήγησε ότι οι άλλοι τρεις άνθρωποι που συνελήφθησαν την Παρασκευή δεν εμπλέκονται στις επιθέσεις. Μία γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ ένας άνδρας κατηγορείται για αδικήματα σε σχέση με την οπλοκατοχή. Ένας 18χρονος που επίσης συνελήφθη την Παρασκευή δεν φαίνεται να έχει σχέση με την επίθεση και θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου αύριο Δευτέρα.
Ωστόσο ο Μπους προειδοποίησε: «Δεν θα πω τίποτα οριστικό μέχρι να είμαστε απολύτως σίγουροι για το πόσοι άνθρωποι εμπλέκονται» στην επίθεση.
Στο μεταξύ σύμφωνα με έναν μη οριστικό κατάλογο των θυμάτων που κατήρτισαν οι οικογένειές τους, οι νεκροί των δύο επιθέσεων ήταν ηλικίας τριών έως 77 ετών.
Η ταυτότητα όλων των θυμάτων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από τις αρχές. Όμως αυτός ο κατάλογος που παρουσίασαν οι οικογένειες των θυμάτων και στον οποίο περιλαμβάνονται 48 από τους 50 νεκρούς δίνει μία ιδέα για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τα πυρά του εξτρεμιστή Τάραντ.
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται τα ονόματα 44 ανδρών και 4 γυναικών, ωστόσο η Άρντερν υπογράμμισε ότι δεν είναι «επίσημος» και ότι δεν πρόκειται να δοθεί επίσημη λίστα προτού «ολοκληρωθεί η επίσημη αναγνώριση» των νεκρών.
Τα περισσότερα θύματα ήταν πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες όπως το Πακιστάν, η Ινδία, η Μαλαισία, η Ινδονησία, η Τουρκία, η Σομαλία και το Αφγανιστάν.Εξάλλου 34 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Κράισττσερτς, εκ των οποίων οι 12 στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ ένα παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο παίδων του Όκλαντ.
Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Μεγάλο «διπλό» στο Βερολίνο η Ντόρτμουντ
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Μαυροβούνιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σημαντικές αυξήσεις αποδοχών στις Ένοπλες Δυνάμεις – Προς ψήφιση το νέο μισθολόγιο
22 λεπτά πριν
Δώρο Χριστουγέννων 2025: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή του
31 λεπτά πριν
Βουλή: Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2026 (live)
56 λεπτά πριν
Παπασταύρου: Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στο αγροτικό – Ο πρωθυπουργός άνοιξε την πόρτα του διαλόγου
2 ώρες πριν
Δύο μήνες σχεδίαζαν τη δολοφονία του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα – Τι ρόλο είχε ο ανιψιός του
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πρώτη μεγάλη μάχη Πιερρακάκη στο Ecofin

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο χρόνια μετά, η Διεθνής Αμνηστία παραδέχεται ότι η Χαμάς διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Βρετανία για το κύμα «σούπερ γρίπης»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Επιστροφή ρωσικής ενέργειας στην Ευρώπη και επενδύσεις σχεδιάζει ο Τραμπ

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?