Νέα αντιπαράθεση για το πακέτο θετικών μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση (video)

[ad_1]

Μετά το Πάσχα αναμένεται η ανακοίνωση της δέσμης ευνοϊκών μέτρων, με μόνιμο χαρακτήρα, αλλά και με εφάπαξ εφαρμογή. Η οριστικοποίησή τους που αποβλέπει στη στήριξη των νοικοκυριών θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Στην κοστολόγηση των θετικών μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, προχωρά άμεσα το οικονομικό επιτελείο. Στόχος είναι να φανεί ποια από αυτά μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τη δημοσιονομική υπέρβαση της φετινής χρονιάς. Αμέσως μετά το Πάσχα και σε συνεννόηση με τους Θεσμούς, θα διαμορφωθεί το τελικό πακέτο, το οποίο θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα, αλλά και εφάπαξ μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες.

Στα πιθανά σενάρια για τα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα περιλαμβάνονται η μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 23% ή η μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από τον υψηλό στο χαμηλό συντελεστή, η μείωση του πρώτου συντελεστή φορολογίας φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%, η επαναφορά της έκπτωση 1,5% σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής του φόρου και η επανεξέταση των ορίων και των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ. Στα εφάπαξ μέτρα, τα δύο πιο πιθανά σενάρια είναι η χορήγηση 13ης σύνταξης και μισθού και η καταβολή μέρους των αναδρομικών των συνταξιούχων.
Τα σενάρια περί θετικών εξαγγελιών του πρωθυπουργού εντός του Μαΐου, έγιναν αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Πάνω επί 25 φόροι επιβλήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.
«Το δημόσιο χρέος αυξάνεται, οι φόροι έχουν στραγγίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις απουσιάζουν. Ο κ. Τσίπρας 10 παίρνει από τους πολίτες και 1 δίνει. Όσο μένει, ζημιώνει το παρόν και υπονομεύει το μέλλον», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.
«Για ψίχουλα ευγνωμοσύνης από την ενσωματωμένη στο σύστημα Αριστερά», έκανε λόγο η Λιάνα Κανέλλη.
Το δημόσιο χρέος αυξάνεται, οι φόροι έχουν στραγγίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις απουσιάζουν. Ο κ. Τσίπρας 10 παίρνει από τους πολίτες και 1 δίνει. Όσο μένει, ζημιώνει το παρόν και υπονομεύει το μέλλον.
Έμμεση αναφορά στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ηλικιωμένη η οποία πωλούσε τερλίκια στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση που είχε με τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή. Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε από τις φορολογικές αρχές να επιδεικνύουν ανθρώπινη ευαισθησία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Αύριο, εν τω μεταξύ, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αναμένεται να προχωρήσει στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, ενισχύοντας τη θετική εικόνα της χώρας μας στις αγορές.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ‘Ακης Αθανασόπουλος
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]