Μ. Παναγιωτάκης: Στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα φανεί ο μειωμένος ΦΠΑ (video)

255

[ad_1]

Περισσότερα απο 50 ευρώ ετησίως θα είναι το όφελος για ένα μέσο νοικοκυριό από τη μείωση του ΦΠΑ, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ο μειωμένος ΦΠΑ, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, θα φανεί στους επόμενους λογαριασμούς, και θα αφορά στο σύνολο των χρεώσεων πλην των δημοτικών τελών.

Όπως είπε o πρόεδρος της ΔΕΗ, στους επόμενους λογαριασμούς το μέρος της κατανάλωσης που έγινε πριν τη μείωση του ΦΠΑ θα υπολογιστεί με συντελεστή 13% κι εκείνο από τις 20 Μαΐου και έπειτα θα επιβαρυνθεί με 6%.
Όπως εκτίμησε ο Μανώλης Παναγιωτάκης το όφελος για ένα μέσο νοικοκυριό από την εφαρμογή του νέου μειωμένου συντελεστή θα είναι πάνω από 50 ευρώ ετησίως, καθώς με τον νέο μειωμένο ΦΠΑ θα υπολογίζονται όλες οι χρεώσεις του λογαριασμού της ΔΕΗ πλην των δημοτικών τελών.
Ο κ. Παναγιωτάκης κάλεσε όσους καταναλωτές έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, να τις ρυθμίσουν και σημείωσε πως ακόμη κι αν αδυνατούν να προκαταβάλλουν το 30% του ρυθμιζόμενου ποσού, γίνονται διευκολύνσεις προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να εξυπηρετηθούν.
Εν τω μεταξύ, η ΔΕΗ ανοίγει τρία νέα καταστήματα στην Αττική. Το πρώτο θα ανοίξει σε 40 ημέρες στην Ομόνοια, το δεύτερο θα λειτουργήσει σύντομα στους Αμπελόκηπους και το τρίτο στον Πειραιά, ενώ για να μπορούν οι πελάτες της ΔΕΗ να εξυπηρετούνται και απογευματινές ώρες έκανε γνωστό πως η εταιρεία συζητά με μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών, προκειμένου να υπάρχουν εντός αυτών σταντς με προσωπικό της ΔEH, τόσο για πληρωμή λογαριασμών όσο και διακανισμούς.
Ερωτηθείς για το διαγωνισμό για τις λιγνιτικές μονάδες είπε πως οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται την ερχόμενη Τρίτη ενώ για τα οικονομικά αποτέλεσμα της επιχείρησης, επανέλαβε την εκτίμησή του για κερδοφορία το 2019 τονίζοντας πως η ΔΕΗ δεν καταρρέει.
Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]