Μ. Βρετανία: Μέχρι το 2022 η Honda πρόκειται να κλείσει το εργοστάσιό της στο Σουίντον

[ad_1]

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda πρόκειται να κλείσει το εργοστάσιό της στο Σουίντον το 2022, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο 3.500 θέσεις εργασίας και συνιστά άλλο ένα σκληρό πλήγμα για το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει του Brexit, όπως επιβεβαίωσε ένας Βρετανός βουλευτής σήμερα.
Το κλείσιμο του εργοστασίου που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Αγγλία αποκαλύφθηκε αρχικά από το Sky News και το BBC και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από τον Συντηρητικό βουλευτή, που εκλέγεται στο Σουίντον, Τζάστιν Τόμλισον. Ο τελευταίος ανέφερε ότι ενημερώθηκε από την Honda για την απόφασή της, λέγοντας ότι δεν συνδέεται με το Brexit αλλά με την κατάσταση της αγοράς αυτοκινήτου παγκοσμίως. Ο ιαπωνικός όμιλος σχεδιάζει να αναδιοργανώσει την ευρωπαϊκή παραγωγή του το 2021.
Ο βουλευτής διαβεβαίωσε ότι δεν αναμένει να υπάρξουν επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας ή στην παραγωγή μέχρι το κλείσιμο της μονάδας όπου κατασκευάζεται το μοντέλο Civic.
Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή της μέχρι το πρωί της Τρίτης.
Το τηλεοπτικό κανάλι Sky News μετέδωσε εξάλλου ότι η Honda θα διατηρήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο την ευρωπαϊκή έδρα της (στο Μπράκνελ της νοτιοδυτικής Αγγλίας) καθώς και την ομάδα της Formula 1.
Το κλείσιμο του εργοστασίου στο Σουίντον συνιστά άλλο ένα πλήγμα για τη βρετανική κυβέρνηση που δίνει αγώνα για να παραμείνει ελκυστική στους επενδυτές η χώρα, παρά το Brexit και τις ανησυχίες που εκφράζονται για την περίπτωση ενός διαζυγίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς προηγούμενη συμφωνία. Στις αρχές Φεβρουαρίου η ιαπωνική εταιρεία Nissan προκάλεσε έκπληξη όταν ματαίωσε την παραγωγή του X-Trail στο εργοστάστιο του Σάντερλαντ, επικαλούμενη εμμέσως ως αιτία το Brexit. Η Sony από την πλευρά της αποφάσισε να μεταφέρει την ευρωπαϊκή έδρα της στην Ολλανδία.
Ένας εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι απέφυγε να σχολιάσει το θέμα, λέγοντας μόνο ότι θα γίνουν δηλώσεις αφού η διοίκηση της Honda κάνει ανακοινώσεις στους εργαζόμενους.
Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]