Μπόλαρης: Χρειάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό

36

Τα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου εορτάστηκαν σήμερα στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι. Στον Πατριαρχεικό Ναό τελέστηκε Θεία Λειτουργία.

«Έχω την τιμή, τη χαρά και την ευλογία να εκπροσωπώ την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό, την ελληνική κυβέρνηση σε αυτήν τη μεγάλη μέρα των ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Μια μορφή της Εκκλησίας, του πρώτου μεταξύ ίσων στην ορθόδοξη εκκλησία, ο οποίος σημάδεψε στα χρόνια της πατριαρχίας του τον Θρόνο. Άνοιξε δρόμους, οργάνωσε τα εκκλησιαστικά, με αποκορύφωση τη διοργάνωση της Αγίας και Μεγαλης Σύνοδου στην Κρήτη πριν από τρία χρόνια. Ήταν ένας σταθμός στην εκκλησιαστική ιστορία. Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό». Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην ονομαστική εορτή του παναγιώτατου, κατά τη θεία λειτουργία σήμερα το πρωί στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, Επιφανίου, του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, πλήθους ιεραρχών, κληρικών και πιστών.Ο κ. Μπόλαρης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ταυτόχρονα ενώνουμε τη φωνή μας με όλον τον κόσμο, με το παγκόσμιο κοινό, για να συγχαρούμε και να πούμε ότι είμαστε υπερήφανοι για τις πρωτοβουλίες του (Οικουμενικού Πατριάρχη) για την προστασία του περιβάλλοντος, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, των δυσμενών επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή». «Μια πρωτοβουλία, η οποία ακολουθήθηκε από πολλούς. Και στον εκκλησιαστικό και στον οικολογικό χώρο. Και βέβαια να υπογράμμισω τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια, οι οποίες αφορούν την αντιμετώπιση μιας άλλης μεγάλης μάστιγας του 21ού αιώνα, που μας έρχεται από παλιά, η αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφών δουλείας. Η αντιμετώπιση του trafficking. Μια πρωτοβουλία, για την οποία ο Πατριάρχης εργάζεται στον χώρο της Ευρώπης ως και στον χώρο της Αφρικής και της Αμερικής. Μια πρωτοβουλία που επίσης βρίσκει μιμητές και συνεργάτες, οι οποίοι πληθαίνουν. Του ευχόμαστε τα καλύτερα. Του ευχόμαστε να ‘ναι πολλά τα έτη του, του ευχόμαστε να είναι υγιής και δημιουργικός και καρποφόρος, όπως μέχρι σήμερα» πρόσθεσε.

Ο κ. Μπόλαρης, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, του δώβρισε μία λήκυθο από αθηναϊκό εργαστήρι που ακολουθεί την αρχαία μέθοδο παρασκευής.

ΑΠΕ – ΜΠΕ