«Μπλοκ» στη Wikipedia σε όλες τις γλώσσες

[ad_1]

Όπως επιβεβαίωσε το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Wikimedia, το όνομα του οποίου συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία ιστοσελίδων όπως αυτή της Wikipedia, η δημοφιλής εγκυκλοπαίδεια δεν είναι πλέον διαθέσιμη στην Κίνα.
Η απαγόρευση πρόσβασης στην Κίνα ισχύει για τις εκδόσεις της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας σε όλες τις γλώσσες. Και ενώ αρχικά είχε απαγορευθεί μόνο η κινεζική έκδοση της Wikipedia, στη συνέχεια η αδυναμία πρόσβασης των χρηστών επεκτάθηκε καθολικά στις εκδόσεις της εγκυκλοπαίδειας σε κάθε γλώσσα.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC και την πληροφορία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ίδρυμα Wikimedia, οι χρήστες του διαδικτύου στην Κίνα στερήθηκαν την πρόσβαση στη Wikipedia χωρίς προηγουμένως να έχουν λάβει κάποια προειδοποίηση.
Η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που εξασφαλίζει πρόσβαση στη γνώση για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο προστέθηκε στη «λίστα» με τις ιστοσελίδες, το περιεχόμενο των οποίων υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο και λογοκρισία από τις κινεζικές αρχές.
Το 2017 η Wikipedia είχε «μπλοκαριστεί» προσωρινά στην Τουρκία, ενώ φέτος έχει συμβεί το ίδιο, κατά διαστήματα, στη Βενεζουέλα.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ BBC
Φωτογραφία:CC Wikimedia-SA 3.0
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]